
נציגי מועצת אוקטובר הודיעו היום (שלישי) כי הם פותחים במאבק להקדמת הבחירות שאחריה תקום ועדת חקירה ממלכתית. איל אשל, אביה של רוני התצפיתנית מנחל עוז: "רק כשהבחירות יוקדמו יתגבר הסיכוי להגיע לחקר אמת". לדבריו, הקדמת הבחירות איננה קריאה פוליטית, "זו קריאה מוסרית מכורח הנסיבות והצורך הבהול בהגעה לחקר האמת".
שעות ספורות לפני ציון היום ה-600 לאסון טבח ה-7 באוקטובר, התכנסו נציגי משפחות "מועצת אוקטובר" שמאגדת כ-1,500 משפחות שכולות ומשפחות חטופים, למסיבת עיתונאים מיוחדת שנערכה ב"כנס שדרות". אסנת פרי, אלמנתו של חיים פרי מניר עוז שנחטף ונרצח בשבי: "בלי ועדת חקירה ממלכתית לא נוכל להחזיר את התושבים לניר עוז. לא ניתן להמתין עד סתיו 2026 לבחירות הזמן קצר ומוגבל. 600 יום כבר בוזבזו. כל יום שעובר הוא בבחינת שיבוש חקירה".
רעות רכט-אדרי, אמו של עדו ז"ל, לוחם שב"כ שנרצח בנובה: "כמו שעידו נלחם עד טיפת דמו האחרונה כדי להציל חיים, גם אני אלחם עד טיפתי האחרונה כדי שנדע למה זה קרה. תסתכל לי בעיניים, אדוני ראש הממשלה. אנחנו לא נוותר".
עדי זקוטו, בתו של אבי ז"ל שנרצח באופקים: "אני עומדת כאן ומבקשת סליחה מאבא שלי, לא בשמי, אלא בשם מדינה שנטשה אותו. הממשלה הנוכחית הפנתה לנו עורף. הבטיחו חקירה – שיקרו. לכן, אבא, היום אני אומרת את זה גם בשבילך: עם הממשלה הזאת סיימנו לדבר. היא לא תביא את האמת. היא לא תקבל אחריות. היא לא תחקור. רק ממשלה חדשה, שתקום במהירות האפשרית, תוכל להקים ועדת חקירה ממלכתית אמיתית״.
יורם יהודאי, אביו של רון ז"ל שנרצח במכולה בנובה: "רון שלי התחבא במכולת אשפה 4 שעות. הוא האמין שהמדינה שלו, שהוא שירת בה, שהוא מכיר את מערכת הביטחון שלה ויבואו להציל אותו. אבל הם לא באו. מאז, 599 ימים, הם עדיין לא באו. ואני לא חי. התחננתי לתשובות. ביקשנו רק דבר אחד- שיגידו לנו איך זה קרה. למה אף אחד לא בא. למה הפקירו אותו".
"לא רצינו פוליטיקה. רצינו רק את האמת. אני דורש ממך אדוני ראש הממשלה- תתנצל. לא בפניי, בפני בני. שנטשת אותו וזלזלת בזיכרון שלו. מעל קברו של בני הבטחתי לו שלא אשתוק עד שתצא האמת לאור . כל יום שעובר בלי ועדת חקירה ממלכתית מגדיל את הסיכוי לשיבוש חקירה".


