דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ"ב בתמוז תשפ"ה 18.07.25
25.2°תל אביב
  • 24.4°ירושלים
  • 25.2°תל אביב
  • 24.8°חיפה
  • 26.8°אשדוד
  • 25.6°באר שבע
  • 31.0°אילת
  • 28.1°טבריה
  • 24.6°צפת
  • 24.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
כלכלה

עלייה ברכישות בכרטיסי אשראי של צרכנים פרטיים בפברואר-אפריל

נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו מראים עלייה של 2.5% לעומת שלושת החודשים הקודמים, בחישוב השנתי ל-2025 - היקף הרכישות השנתי הצפוי בהנחה שהמגמה המתבטאת בנתונים תמשיך

לוח טיסות בנתב"ג (צילום: נתי שוחט/פלאש90)
לוח טיסות בנתב"ג. הוצאות האשראי הושפעו מהזינוק במחירי הטיסות (צילום: נתי שוחט/פלאש90)
יובל לקח
יובל לקח
כתב כלכלה
צרו קשר עם המערכת:

הרכישות בכרטיסי אשראי של צרכנים פרטיים עלו בפברואר-אפריל ביחס ל-3 החודשים הקודמים להם. נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסמו היום (שלישי) מראים עלייה של 2.5% לעומת שלושת החודשים הקודמים, בחישוב השנתי ל-2025 – היקף הרכישות השנתי הצפוי בהנחה שהמגמה המתבטאת בנתונים תמשיך.

20% מהוצאות האשראי ב-2024 הן על תחומים שהוגדרו כשירותים, הכוללים ביטוח, שירותי ממשלה ועירייה, טיסות, תיירות ופנאי. 19% מההוצאות היו על מוצרי תעשיה, בהם הלבשה והנעלה, חשמל ואלקטרוניקה וריהוט. 16% מההוצאות היו על מזון ומשקאות. שאר ההוצאות (45%) כללו בין היתר תחבורה, דלק, תקשורת, והוצאות בריאות.

בשירותים חלה עליה של 11.4% בפברואר עד אפריל, בחישוב השנתי. בעלייה זו כלולה עלייה של 11.8% בשירותי ממשלה ועירייה, נתון שתואם את העלייה בארנונה ובמיסים ממשלתיים בחודשים האחרונים. בשירותי טיסות, תיירות ואירוח חלה עליה של 6.7%. העלייה משקפת את המשך השיקום של ענף התיירות, ואת הזינוק במחירי הטיסות. בבילוי ובפנאי חלה עליה של 2.7%.

ברכישת מוצרי תעשיה חלה ירידה של 1.2%. בתוך קבוצה זאת חלה עליה של 3.7% בהוצאות אלקטרוניקה וחשמל, עליה של 1.4% בהלבשה, והנעלה וירידה של 0.3% בהוצאה על ריהוט. ברכישת מזון ומשקאות חלה עליה של 5.8%.

עליה של 9.5% חלה בהוצאה על מחשבים וחומרה. הוצאות התחבורה עלו ב-5.6%, והוצאות הרפואה ב-1.9%.

נתונים אלו מהווים אינדיקציה להוצאות משקי הבית, אך לא משקפים את התמונה השלמה, משום שהם לא כוללים צ'קים, העברות בנקאיות והוצאות במזומן. בנתונים אלו יש גם תת יצוג של המגזר הערבי והמגזר החרדי, בהם יש שימוש נרחב יותר באשראי מאשר בחברה היהודית הלא חרדית.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!