דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי ט"ז בסיון תשפ"ה 12.06.25
20.5°תל אביב
  • 21.6°ירושלים
  • 20.5°תל אביב
  • 20.0°חיפה
  • 19.6°אשדוד
  • 21.7°באר שבע
  • 29.9°אילת
  • 24.2°טבריה
  • 22.2°צפת
  • 19.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
מלחמה בישראל

השר אלקין בוועידת הגליל: "אם נצא לבחירות - זה יקשה על שיקום הצפון"

בוועידה שהתקיימה במכללת תל-חי התייחס השר לשיקום יישובי עוטף עזה והצפון לאפשרות של בחירות קרבות: "מקווה שנוכל לקדם את ההחלטות הממשלה הנדרשות" | 15 מיליארד ש"ח שיועדו לצפון תלויים בהחלטות הממשלה - רק 4 מיליארד מתוכם אושרו

השר זאב אלקין בוועידת הגליל בתל חי (צילום: דוד טברסקי)
השר זאב אלקין בוועידת הגליל בתל חי (צילום: דוד טברסקי)
דוד טברסקי
דוד טברסקי
כתב חברה וכלכלה
צרו קשר עם המערכת:

השר האחראי לשיקום יישובי עוטף עזה והצפון, זאב אלקין: "האפשרות לבחירות קיימת – נראה מה יביאו הימים הקרובים. אם נצא לבחירות – זה יקשה על הפעולה השוטפת של שיקום הצפון והחלטות ממשלה יהיו קשות להעברה. גם אם נגיע לבחירות – אני מקווה שנוכל לקדם את ההחלטות הממשלה הנדרשות".

את הדברים אמר אלקין היום (חמישי) בצהריים בוועידת הגליל במכללת תל-חי והעביר ביקורת על כך שגם כעת, ישנו פער גדול בין השיקום בדרום לצפון, הן מבחינת כוח אדם והן מבחינת תקציבים.

2 מיליארד שקלים כבר עברו מהמדינה ליישובי הצפון דרך מטה תנופה לצפון, לטיפול השוטף ביישובים – השיקום הראשוני והחזרת התושבים. אלקין ציין שהוא חושש שנוכח המשבר הפוליטי וקשיים הקשורים באוצר והמשרדים, 2 מיליארד שקלים נוספים שאמורים לצאת בשנה הקרובה, בעיקר בתחום התמיכה בעסקים, שיקום תשתיות, המשך המיגון והתמיכה הייעודית ליישובי הגדר, לא יועברו כפי שתוכנו בגלל תלותם בהחלטות הממשלה שנדרשות להעברת הכסף.

שיפוץ בית במטולה שגגו קרס במהלך המלחמה – במסגרת תכנית שיקום היישובים (צילום: אייל מרגולין / פלאש90)
שיפוץ בית במטולה שגגו קרס במהלך המלחמה – במסגרת תכנית שיקום היישובים (צילום: אייל מרגולין / פלאש90)

"הצפון יקבל 15 מיליארד שקלים שיובטחו לו. האתגר היום הוא להעביר את כלל החלטות הממשלה, רוב הכסף – ילך לשיקום של הצפון כולו, בדגש על תוכניות ארוכות הטווח" אמר אלקין. לטענתו, התוכנית החמש שנתית לשיקום הצפון תוצג בתקופה הקרובה ואליה ינותבו רוב הכספים, אך הביע חשש שבחירות עלולות לפגוע ביכולת להעביר החלטות ממשלה.

למרות הביקורת על קצב שיקום היישובים, הביע אלקין התנגדות להגדלת התקצוב לשיקום השוטף של היישובים על פני השקעות ארוכות טווח: "מדובר בתקציב חד פעמי שחייבים להשתמש בו בחכמה – ההחלטה הכלכלית הגדולה, עיקר הכסף, ילך לכל קו העימות בדגש על מנועי צמיחה. מבחינתי אין הבדל בין היישוב שפונה ליישוב שלא פונה מבחינת ההשקעה התקציבית שמגיעה לו".

הריסת בית שנפגע קשה במטולה (צילום: אייל מרגולין / פלאש90)
הריסת בית שנפגע קשה במטולה (צילום: אייל מרגולין / פלאש90)
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!