דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי ט"ז בסיון תשפ"ה 12.06.25
20.5°תל אביב
  • 21.6°ירושלים
  • 20.5°תל אביב
  • 20.0°חיפה
  • 19.6°אשדוד
  • 21.7°באר שבע
  • 29.9°אילת
  • 24.2°טבריה
  • 22.2°צפת
  • 19.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

היועמ"שית אישרה למנות את הנציב הפורש הרשקוביץ כממלא מקום ל-3 חודשים

כהונתו נסתיימה בסוף דצמבר, לפני כחצי שנה, והממשלה סירבה להאריכה, זאת על אף המלצת בהרב-מיארה. מטרתה של המדינה היא ככל הנראה לנסות ולקדם מינויים נוספים התלויים בכינוס ועדת המינויים בראשות נציב שירות המדינה

פרופ' דניאל הרשקוביץ' (צילום ארכיון: מרים אלטשר/פלאש90)
פרופ' דניאל הרשקוביץ' (צילום ארכיון: מרים אלטשר/פלאש90)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה אישרה היום (שני) לראש הממשלה בנימין נתניהו למנות מחדש את נציב שירות המדינה הפורש פרופ' דניאל הרשקוביץ לממלא מקום נציב שירות המדינה למשך שלושה חודשים.

הרשקוביץ כהן כנציב שירות המדינה בין השנים 2018-2024. כהונתו נסתיימה בסוף דצמבר, לפני כחצי שנה, והממשלה סירבה להאריכה, זאת על אף המלצת היועצת המשפטית על כך. בחצי השנה החולפת מבקשת הממשלה למנות נציב שירות המדינה חדש שייבחר על ידי ראש הממשלה ויעבור ועדת התאמה בלבד, כלומר בהליך לא תחרותי, אליו מתנגדת היועצת המשפטית לממשלה. גם עתירות ההסתדרות והאגודה לאיכות השלטון לבג"ץ מנעו לעת עתה מינוי בדרך זו.

רק לאחרונה ביקש ראש הממשלה למנות לממלא מקום נציב שירות המדינה את מנכ"ל הרבנות הראשית, אולם גם אפשרות זו ירדה מהפרק על רקע חקירה המתנהלת נגדו בנציבות שירות המדינה עצמה. גם מנכ"ל משרד החוץ עדן בר-טל ויתר על מועמדותו לתפקיד, לנוכח חוות דעתה של היועצת המשפטית לממשלה על הליך המינוי. חזרת הממשלה להציע את התפקיד באופן זמני להרשקוביץ, מטרתה ככל הנראה לנסות ולקדם מינויים נוספים התלויים בכינוס ועדת המינויים בראשות נציב שירות המדינה, דוגמת המינוי לראשות השב"כ אליו מבקש נתניהו למנות את האלוף דוד זיני.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!