
בישיבה מיוחדת וחגיגית שנערכה היום (רביעי) במליאת הכנסת, נשא נשיא ארגנטינה, חבייאר מיליי, נאום היסטורי בפני חברי הכנסת – הראשון מסוגו בתולדות הכנסת לנשיא ארגנטינאי. בדבריו, חזר מיליי על מחויבותו לישראל והודיע כי בשנת 2026 תעביר ארצו את שגרירותה לירושלים. במעמד השתתפו נשיא המדינה, ראש הממשלה, יו"ר הכנסת, ראש האופוזיציה ונציגים מהקואליציה והאופוזיציה.
יו"ר הכנסת, ח"כ אמיר אוחנה, פתח את המושב ואמר: "חברות וחברי הכנסת, זהו כבוד עצום עבורי, לארח יחד אתכם בלב הדמוקרטיה הישראלית, את החבר הטוב ביותר שהיה אי-פעם למדינת ישראל ולעם היהודי בקאסה רוסאדה ובארגנטינה – כבוד הנשיא חאבייר מיליי. בפגישתנו בבואנוס איירס סברתי שאין מתאים ממך, מכובדי הנשיא מיליי, להיכנס לדברי הימים של מדינת ישראל והעם היהודי – כנשיא הארגנטינאי הראשון שיפנה לעם ישראל בבית נבחריו".
ראש הממשלה, ח"כ בנימין נתניהו, אמר:
"חאבייר, אתה חבר אמיתי. בביקור הזה אנו מביאים את היחסים ביננו לשיאים חדשים… לנוכח התוקפנות האכזרית וחסרת התקדים הזו, אתה אמרת במילים ברורות – אנו לצדכם במערכה מול כוחות החושך. תודה שאתה עומד לצדנו… אתה חולק איתנו את הרוח למול מי שמוציאים צווי מעצר שערורייתיים למנהיגים בישראל… אתה חתן פרס בראשית בזכות אהבת ישראל. התרשמתי עמוקות מתמונת הרבי מלובביץ' שתלויה בסלון, מהחנוכייה ומכובעי הניצחון המוחלט. הביקור שלך בישראל תורם להשגת ניצחון זה".
נתניהו התייחס גם לאיומים על ישראל: "ישראל היא מבצר הדמוקרטיה במזרח התיכון. אם חלילה ניפול – וזה לא יקרה – חלקים נרחבים של העולם היו נופלים בידי הקנאים השפלים האלה. נוודא שעזה לא תאיים עוד על ישראל".
ראש האופוזיציה, ח"כ יאיר לפיד, אמר לסיום נאומו של הנשיא מיליי: "אדוני, היות וראש הממשלה אינו יודע ספרדית אני יכול לגלות לך בסוד שאנחנו לא מסכימים על שום דבר כמעט. אבל יש שני דברים שעליהם אנחנו מסכימים. הראשון הוא שליהודים יש זכות להגן על עצמם. ישראל לא תכנע ולא תתכופף. לא מול הטרור ולא מול השקרים. השני הוא שהחברות והתמיכה שלך בישראל מרגשת את כולנו, ואנחנו מברכים אותך בבואך לארץ הקודש".
בדבריו בפני המליאה אמר נשיא ארגנטינה, חבייאר מיליי: "לכבוד הוא לי לבקר בהארץ הדגולה הזו, וזה בהחלט כבוד גדול להיות הנשיא הראשון של ארגנטינה שיש לו הזכות לנאום בכנסת… עם מתקפת החמאס ב־7.10 נפל העם בישראל קרבן לאכזריות הגדולה ביותר ב־80 השנים האחרונות… חשבנו ששמנו קץ לברבריות, אבל הטרגדיה של 7 באוקטובר העירה אותנו מהחלום הזה".
מיליי התייחס גם לביקורת על ישראל בעולם: "למרבה הצער, לא ניתן לומר את אותו הדבר לגבי חלק גדול מהקהילה הבינלאומית שעוברת מניפולציה על ידי המחבלים והופכת את הקורבנות לפוגעים. כאשר שני הצדדים הם הטוב והרע – אין פה שום שוויון מוסרי".
בהתייחסו לשינוי הפוליטי בארצו אמר: "ארגנטינה עוברת יציאת מצרים משלה, היא משחררת את עצמה אחרי 100 שנים של עבר פוליטי. בחרו באדם חדש שהיה אאוטסיידר לפוליטיקה כדי שיוביל את האומה. נבחרנו כדי להפוך את ארגנטינה למדינה חופשית יותר ולא נשקוט עד שנעשה זאת. אנחנו לא היססנו להכריז על החמאס כארגון טרור ובשנת 2026 אנחנו נעביר את השגרירות שלנו לירושלים. מחר נחתום על מזכר בנושא חופש ודמוקרטיה והמאבק בטרור ואנטישמיות".