דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ח בסיון תשפ"ו 13.06.26
21.5°תל אביב
  • 17.8°ירושלים
  • 21.5°תל אביב
  • 20.1°חיפה
  • 21.4°אשדוד
  • 21.1°באר שבע
  • 28.8°אילת
  • 20.1°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 20.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

מקרה חריג וקטלני: שניים מההרוגים מפגיעת הטיל בפתח תקווה שהו בממ"ד

הממ"דים נועדו להגן מפגיעות הדף, שהן הנפוצות יותר בירי טילים. אך בבניין הדירות שנפגע, הטיל פגע ישירות בממ"ד והביא למותם של בני הזוג | למרות התוצאה הקשה, גורמי הביטחון מדגישים: הממ"ד הוא המיגון הבטוח ביותר

כוחות הצלה בבניין בפתח תקווה שספג פגיעה מטיל איראני (צילום: חיים גולדברג / פלאש 90)
כוחות הצלה בבניין בפתח תקווה שספג פגיעה מטיל איראני (צילום: חיים גולדברג / פלאש 90)
אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

שניים מבין ארבעת ההרוגים היום (שני) לפנות בוקר מפגיעת טיל בבניין בפתח תקווה היו בתוך המרחב המוגן הדירתי בביתם. מתחקיר ראשוני של גורמי הביטחון עולה שמדובר באירוע חריג של פגיעה ישירה בממ"ד עצמו.

הממ"דים בדירות בנויים בעיקר להתמודד עם ההדף שנוצר כתוצאה מפגיעת רקטות וטילים – שהוא הסכנה הנפוצה יותר במקרים כאלה. בבניין בפתח תקווה הייתה פריצה במיגון: טיל הקרקע-קרקע ששוגר מאיראן פגע פגיעה ישירה שפרצה את המיגון בממ"ד, והזוג שהיה בתוכו הממ"ד נהרג. מלבדם נהרגו באותה פגיעה שתי נשים נוספות – אחת מהן שהתה באותו הבניין והיתה מחוץ לממ"ד, והשנייה שהתה בבניין אחר ומתה כתוצאה מההדף.

למרות הפגיעה הקשה, גורמי הביטחון מדגישים שהממ"ד הוא המיגון הבטוח ביותר ומציל חיים. גם באירוע בפתח תקווה, שאר דיירי הבניין ששהו בממ"דים שלהם, שהיו זהים לממ"ד שנפגע, לא נפגעו בגוף. כל אירוע כזה מתוחקר על ידי צה"ל.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!