דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ט בסיון תשפ"ו 14.06.26
25.8°תל אביב
  • 21.0°ירושלים
  • 25.8°תל אביב
  • 25.0°חיפה
  • 26.5°אשדוד
  • 24.0°באר שבע
  • 31.0°אילת
  • 24.5°טבריה
  • 19.7°צפת
  • 25.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

צה"ל מאשר: איראן שיגרה לראשונה טיל עם ראש קרב מתפצל שהתפוצץ בחולון

המטח ששיגרו האיראנים לכמה מוקדים בארץ הכיל טיל שמפזר חימוש הדומה לרקטות לטווח קצר, כשהוא בגובה 7 ק״מ ולרדיוס רחב יחסית | אחת הפצצות הקטנות מתוך החימוש המתפזר פגעה בגג מבנה ונכנסה לחדר השינה | 84 בני אדם נפצעו במטח, מתוכם שישה במצב קשה

פגיעה ישירה של טיל מאיראן בחולון (צילום: אורן בן חקון/ פלאש90)
פגיעה ישירה של טיל מאיראן בחולון (צילום: אורן בן חקון/ פלאש90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

צה״ל אישר היום (חמישי) כי במטח ששוגר בשעות הבוקר מאיראן לישראל נחת טיל בליסטי באזור הערים אזור וחולון, המכיל חימוש מתפצל שפיזר פצצות קטנות כשהיה בגובה של כ-7 ק״מ באוויר. אותן פצצות עפו לרדיוס של כ-8 ק״מ. כל פצצה הייתה במשקל של 2.5-2.7 ק״ג.

אחת הפצצות הקטנות מתוך החימוש המתפזר פגעה בגג מבנה ונכנסה לחדר השינה, וכשהיא מסבה נזק שדומה לרקטות לטווח קצר של חמאס או חיזבאללה.

המטח מאיראן בסביבות השעה 07:00 כלל כ-25 שיגורים שהביאו לפגיעות ישירות בארבעה מוקדים ברחבי הארץ. בית החולים סורוקה בבאר שבע ספג פגיעה ישירה קשה במיוחד שגרמה להרס נרחב, לצד פגיעות נוספות בחולון וברמת גן. 84 בני אדם נפצעו במטח, מתוכם שישה במצב קשה. בסורוקה לבדו טופלו כ-60 פצועים במצב קל, בעיקר נפגעי חרדה.

ברמת גן נרשמה פגיעה במגדל בניין חדש לגמרי. הטיל פרץ את גג החניון והתפוצץ בקומת מינוס 1. האירוע מדגיש את החשיבות של הסתמכות על חניונים מאושרים – מינוס 2 ומטה. בצה"ל אומרים – פגיעה ישירה יכולה לפרוץ גג של חניון, ולכן לא מאשרים חניונים עם גג שבנוי מרצועות בטון.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!