רשות החירום הלאומית הגדירה היום (ראשון) את המעבדות המאושרות על פי חוק התקנים כמפעלים חיוניים – והן יורשו להמשיך בפעילותן גם בשעת חירום. פעילותן תתבצע תוך הקפדה על הנחיות פיקוד העורף ובכפוף לתנאי ההתגוננות שיפורסמו לציבור.
ההחלטה התקבלה בעקבות השיח בין רשות החירום הלאומית לבין משרדי הממשלה הרלוונטיים, מתוך ראיית החשיבות ברציפות התפקודית של תהליכי התקינה ובדיקות המעבדה.
מעבדות התקינה אמונות על בדיקות מוצרים המיועדים לשוק המקומי והבינלאומי, לרבות ציוד רפואי, מוצרי חשמל, תשתיות, חומרים מסוכנים, מוצרי מזון ועוד – ועל כן הן מהוות חוליה מרכזית בשמירה על איכות, בטיחות ובריאות הציבור גם בשעת חירום.
אסתר אדמון, יו"ר הסתדרות עובדי המעבדות (צילום: דפנה איזברוך)
איגור דוסקולוביץ, הממונה על התקינה במשרד הכלכלה, בירך על ההחלטה ומסר: "ההכרה במעבדות התקינה כמשק חיוני היא נדבך חשוב בהבטחת רציפות תפקודית למשק. תקינה ובדיקות הן תשתית קריטית לפעילותם התקינה והבטוחה של כלל הסקטורים במשק – גם בזמני שגרה וגם בשעת חירום. משרד הכלכלה ימשיך לפעול כדי לשמור על חוסן תעשייתי ותפקודי לאורך כל ימות השנה".
יו"ר הסתדרות איגוד המיקרוביולוגים, הביוכימאים ועובדי המעבדות שבהסתדרות הכללית, אסתר אדמון, מסרה: "אי אפשר לקיים רפואה מודרנית ללא מעבדות רפואיות. לצד זאת, מעבדות מטפלות גם בסוגיות של בטיחות מזון ומי שתייה. יש להן גם תפקיד משמעותי בשמירה על הרציפות התפעולית ובבקרה על איכות המוצרים המיוצרים והמיובאים לישראל. אני מברכת על ההחלטה לאפשר את פעילות המעבדות כפי שהיה גם בקורונה וגם במערכות קודמות, כחלק מביצור החוסן המשקי ושמירה על איכות החיים ועל הבטיחות והבריאות של אזרחי ישראל גם בשעת חירום".