
משרד התחבורה יפעל לגבש מתווה שימנע פגיעה בזכותם של נהגי התחבורה הציבורית לשכר או לפיצוי, גם בגין ימים שבהם לא עבדו בעקבות מבצע 'עם כלביא'. המשרד הודיע על כך בהמשך לפניית יו"ר איגוד עובדי התחבורה והנמלים בהסתדרות עו"ד אייל ידין.
ב-12 ימי המלחמה הופעלה התחבורה הציבורית במתכונת מצומצמת בהתאם להנחיית פיקוד העורף. נהגים רבים נאלצו להיעדר מעבודתם או לעבוד באופן חלקי בלבד – והתעורר חשש אמיתי ששכרם ייפגע בשל כך. החשש נובע בין היתר מכך שמתווה החל"ת שהאוצר הכריז עליו קובע כי זכאים לדמי אבטלה רק עובדים שנעדרו לפחות 11 יום מתוך 12 ימי המבצע, ואילו חלק מנהגי התחבורה הציבורית נדרשו לעבוד חלק מימי המבצע. ההסתדרות פנתה בדחיפות למשרד התחבורה כדי למנוע עיוות זה מייד.
בתשובת משרד התחבורה להסתדרות נכתב: "המשרד מוקיר את תרומתם והירתמותם של נהגי התחבורה הציבורית למאמץ הלאומי במהלך ימי המבצע ועל כן רואים חשיבות ששכרם לא ייפגע. לנוכח האמור, פנה מנכ"ל משרד התחבורה למקבילו במשרד האוצר, כדי שינחה את גורמי המקצוע במשרדו לקדם מתווה פיצוי ייעודי לעוסקים בתחבורה ציבורית בשיתוף עם הרשות לתחבורה ציבורית".
במשרד הוסיפו כי גורמי המקצוע בו כבר החלו לפעול עם אגף התקציבים באוצר לבחון חלופות שונות לפתרון בעיית שכר הנהגים במהלך המבצע, אם בעדכון מתווה החל"ת, כך שייתן מענה גם לנהגים בתחבורה הציבורית, ואם בגיבוש מתווה שיפוי למפעילי התחבורה הציבורית, שיאפשר להם לשלם לנהגים את שכרם גם בתקופת המבצע, באופן דומה למתווה החל"ת.


