דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי ב' בתמוז תשפ"ו 17.06.26
28.1°תל אביב
  • 28.8°ירושלים
  • 28.1°תל אביב
  • 27.2°חיפה
  • 28.4°אשדוד
  • 32.2°באר שבע
  • 38.2°אילת
  • 33.2°טבריה
  • 29.7°צפת
  • 29.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עובדים זרים

פיני אביבי נבחר לראשות CIMI, עמותה השותפה להסכמי הבאת עובדים זרים לישראל

המרכז להגירה בינלאומית ולקליטה (CIMI) שותף ליישום ההסכמים של ישראל עם מדינות אחרות | אביבי יחליף בתפקיד את מקים הארגון ארנון מנטבר; בדבריו הודה למנטבר על פעילותו למען מהגרי עבודה והוסיף כי ההסכמים הבילטרליים "מונעים סחר בבני אדם"

יו"ר מרכז CIMI היוצא ארנון מנטבר, ממלא מקום היו"ר ארנון איקן והיו"ר הנכנס פיני אביבי (צילום: CIMI)
יו"ר מרכז CIMI היוצא ארנון מנטבר, ממלא מקום היו"ר ארנון איקן והיו"ר הנכנס פיני אביבי (צילום: CIMI)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

פיני אביבי, לשעבר המשנה למנכ"ל משרד החוץ, נבחר לראשות המרכז להגירה בינלאומית ולקליטה (CIMI) – עמותה המיישמת בשיתוף עם רשות האוכלוסין וההגירה את ההסכמים הבילטרליים של ישראל עם מדינות אחרות.

אביבי כיהן במשך יותר מ-45 שנה במגוון תפקידים דיפלומטיים במשרד החוץ, בין השאר כשגריר ישראל בקולומביה, בצ'ילה ובטורקיה, כראש אגף השלום והמזרח התיכון במשרד, כסמנכ"ל המשרד וכמשנה למנכ"ל וראש המערך לנושאים מולטילטרליים, גלובליים ואסטרטגיים. בשנת 2014 פרש לגמלאות ומאז הוא עומד בראש האגודה הישראלית לדיפלומטיה. הוא נבחר לעמוד בראש CIMI באספה הכללית של העמותה.

אביבי יחליף בתפקיד את ארנון מנטבר, שהקים את הארגון. בדברי הפרידה של מנטבר מהתפקיד, הדגיש את הישגי הארגון מאז הקמתו ב-1998. מנטבר ציין את קבלת פרס נשיא המדינה לשנת 2012 בגין המאבק כנגד סחר בבני אדם, והדגיש את שרשרת ההסכמים הבילטרליים לגיוס מהגרי עבודה חוקיים  לישראל, ש-CIMI הייתה שותפה מרכזית של רשות ההגירה בהכנתם. הוא ציין גם את הפעלת מרכז הפניות למהגרי עבודה, שמילא לאחרונה תפקיד חשוב בהנגשת הנחיות פיקוד העורף לעובדים.

היו"ר הנכנס אביבי הודה למנטבר על פעילותו רבת השנים בארגון בהתנדבות מלאה למען מהגרי העבודה, והוסיף כי לאור המצב בישראל בעת הזו ישים דגש על סיפוק הדרישה הגדולה לעובדים באמצעות ההסכמים הבילטרליים, "שהם ורק הם מונעים סחר מודרני בבני אדם".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!