דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
22.7°תל אביב
  • 16.1°ירושלים
  • 22.7°תל אביב
  • 21.3°חיפה
  • 22.2°אשדוד
  • 19.9°באר שבע
  • 30.0°אילת
  • 20.8°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 22.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

בעקבות תקיפת הנהגים באלעד: נהגי התחבורה הציבורית בעיר שובתים

תנועת התחבורה הציבורית הכריזה על שביתה שהחלה ב-11:00 | נהגי חברת מטרופולין הותקפו במוצאי שבת בעיר, על ידי בני נוער שקיללו אותם וזרקו עליהם אבנים ופחיות שימורים | יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות: "נגמר האירוע שנהגים הולכים לעבודה בפחד"

יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, עו"ד אייל ידין, באסיפת הנהגים באלעד (צילום: ההסתדרות)
יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, עו"ד אייל ידין, באסיפת הנהגים באלעד (צילום: ההסתדרות)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

תנועת התחבורה הציבורית באלעד פתחה הבוקר (שני) בשביתה החל מ-11:00, בעקבות שני מקרי אלימות כלפי נהגי אוטובוס בעיר במוצאי שבת, והנהגים יקיימו שיחות הסברה עם אנשי איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, בראשות עו"ד אייל ידין: "התחבורה הציבורית לא תהפוך לשטח הפקר. ההסתדרות לא תיתן יד לאלימות, ותפעל למיגור התופעה".

באחת התקיפות במוצאי שבת, שני בני נוער שעלו על אוטובוס מאלעד לבני ברק החלו לעשן סיגריות באוטובוס של חברת מטרופולין. הנהג והנוסעים ביקשו מהם לחדול ובתגובה הם התנפלו על הנהג קיללו אותו, ולאחר שירדו מהקו גם זרקו עליו ועל האוטובוס אבנים וקופסאות שימורים מלאות. כתוצאה מכך נפצע הנהג ואושפז במיון בבית החולים מעייני הישועה בבני ברק. בתקיפה השנייה, הותקף נהג קו על ידי נערים שנסעו מאלעד לשערייה ופונה אף הוא לטיפול רפואי. חברת מטרופולין: "אירועי אלימות כלפי נהגי אוטובוס הם בזויים ומטרידים, ויש לטפל בהם ביד קשה ומחמירה. אנו מלווים את העובד ופועלים למיצוי ההליך מול גורמי אכיפת החוק".

"נגמר האירוע שנהגים, פקחים מתעוררים בבוקר והולכים לעבודה בפחד", אמר יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, עו"ד אייל ידין באסיפה שקיים עם הנהגים. "אני לא מדבר רק על מטרופולין. גם בדן ובאגד, בכל התחבורה הציבורית והפרטית. נגמרו הימים שנהגים יקומו לעבודה בפחד. הודעתי גם לראשי הערים – העיר היא האחריות שלכם.

"בכל יום אלימות מילולית, כל יומיים יריקה לפנים של נהג, וכל שבוע אלימות חמורה מסטירה ועד זריקה של חפצים על נהגים. נגמרו הימים הללו. בעיר שבה יש אלימות לא יהיה אלימות. מי שייפגע לכם במשכורת נפרק אותו. זו ההוראה של ההסתדרות לשבת פה, ואני אומר לכל ראשי הערים, לשלטון המקומי, למשרד התחבורה ולראש הממשלה – נגמרו הימים שנהגים יוצאים בפחד לעבודה".

עוד הוסיף ידין: "גם לתושבים ולאזרחים במדינת ישראל אני אומר: אנחנו לא נגדכם, אבל אתם צריכים לדבר בבית עם הילדים, עם האחים. לתחבורה הציבורית לא באים כדי להוציא עצבים. בכל מקרה אלימות, נעצור את האוטובוסים באותה העיר – וברמה הארצית, נקבל החלטה קשה. עלול להגיע הרגע שבו נעצור את התחבורה הציבורית בכל המדינה. לא יהיו אוטובוסים אם האלימות תימשך".

יו"ר ועד מטרופולין בעיר אלעד, וסאם אסדי: "נהגים קמים כל בוקר כדי להוביל את הציבור בבטחה – לא כדי להתמודד עם אלימות. אנחנו דורשים מהמדינה לקחת אחריות ולספק לנו הגנה. חיי הנהגות והנהגים לא הפקר".

בשבוע שעבר, הותקף נהג בקו 74 של חברת סופרבוס ברחוב המלך ג'ורג' בירושלים. נערים חיבלו בדלת האחורית של האוטובוס בעת שעצר בתחנה, וכשניגש לסדר את הדלת, הותקף על ידי אחד מהם באגרוף שגרם לשבר באפו. הוא נאלץ להתפנות לבית החולים שערי צדק. עוד באותו היום – הותקף נהג אוטובוס נוסף בירושלים על ידי קבוצת נערים, ונזקק אף הוא לטיפול רפואי בבית החולים הדסה.

כבר בנובמבר 2024 נעצרו בעיר שני קטינים בני 14 ו-16, בחשד לביצוע פעולות אלימות באופן שיטתי כלפי נהגי אוטובוס בראש העין ואלעד על רקע גזעני.

בעקבות ריבוי התקיפות נגד נהגי אוטובוסים ועובדי תחבורה ציבורית, התכנסה בשבוע שעבר הוועדה לביטחון לאומי בכנסת כדי לדון בנושא. מנהל חטיבת התחבורה הציבורית באיגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, אורי מתוקי: "התופעה מתחזקת בחודשים האחרונים וההסתדרות לא תעמוד מנגד. יש פתרונות, אבל הם חייבים להתקדם בקצב מהיר יותר. אם לא נראה התקדמות בנושא – נאלץ לעצור את התחבורה הציבורית בארץ". בהסתדרות דורשים להאיץ את יישום החלטת הממשלה בדבר הקמת יחידת אבטחה ומניעת אלימות למערך התחבורה הציבורית, התקנת הפרדה פיזית בין הנהגים לנוסעים באוטובוסים – והגדרת תקיפת עובדי תחבורה ציבורית כתקיפת עובד ציבור בנסיבות מחמירות באופן שיאפשר הטלת עונשים כבדים יותר על התוקפים.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!