דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ה בסיון תשפ"ו 10.06.26
23.7°תל אביב
  • 19.5°ירושלים
  • 23.7°תל אביב
  • 21.8°חיפה
  • 23.9°אשדוד
  • 23.8°באר שבע
  • 35.8°אילת
  • 23.4°טבריה
  • 22.1°צפת
  • 23.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
פוליטי מדיני

ועדת השרים המליצה להדיח את היועמ"שית בהרב-מיארה, החלטת הממשלה – בשבוע הבא

על פי החלטת בג"ץ בשבוע שעבר, הממשלה רשאית לקדם את המהלך, אך כל החלטה שתקבל על ההדחה לא תיכנס לתוקף באופן מיידי | בהרב-מיארה פנתה בתגובה לבג"ץ בבקשה שלא יקדם את המהלך להדחתה לפני שתוכרע השאלה העקרונית על חוקיות המהלך

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה (צילום: יונתן זינדל / פלאש 90)
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה (צילום: יונתן זינדל / פלאש 90)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

ועדת השרים שהקימה הממשלה להדחת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה הצביעה היום (ראשון) פה אחד בעד הדחתה מהתפקיד. הוועדה תעביר את ההחלטה לממשלה, וזו תצביע על הצעד בישיבת הממשלה הקרובה, בשבוע הבא. בהרב-מיארה קראה לבג"ץ שלא יאפשר לממשלה לקדם את המהלך. על פי החלטת בג"ץ, הממשלה רשאית לקדם את המהלך, אך כל החלטה שתקבל על ההדחה לא תיכנס לתוקף באופן מיידי.

ההצבעה של ועדת השרים נערכה לאחר שבחמישי האחרון כבר המליצו חבריה לממשלה על ההדחה. חברי הוועדה אמרו ביום חמישי כי "לא השתכנעו" מנימוקיה של בהרב-מיארה לסירוב להתייצב לשימועים שקבעו, וטענו כי "מדובר בביטוי לחוסר שיתוף פעולה יעיל". העילה להדחת היועמ"שית, לטענתם, היא "חילוקי דעות מהותיים וממושכים בין הממשלה ובין היועץ המשפטי, היוצרים מצב המונע שיתוף פעולה יעיל".

מוקדם יותר פרסמה היועמ"שית פנייה לב"גץ, ובה קראה לא לאפשר לממשלה לקדם את המהלך לפני שתוכרע השאלה העקרונית על חוקיות המהלך. "מדובר בהחלטת ממשלה, שהיא החלטה מנהלית סופית, לשנות באופן קבוע את הדין ביחס להעברת יועץ משפטי לממשלה מכהונתו, החלטה הגורמת לנזקים מיידיים ומצטברים, שנכון להביאה לביקורת שיפוטית באופן מיידי, במנותק מאופן יישומה", כתבה והוסיפה, "בית המשפט מתבקש להביא את ההחלטה לביקורת שיפוטית מוקדם ככל הניתן, ולא לאפשר לממשלה לקדם את המהלך הבלתי-חוקי לכדי דיון בממשלה, טרם הכרעת בית המשפט בשאלה היסודית בעניין חוקיות שינוי כללי הדחת היועץ המשפטי לממשלה".

המשנה לנשיא בית המשפט העליון השופט נעם סולברג דחה שלשום את הבקשות לצו ביניים שיעצור את ההליך ואישר לממשלה להצביע על ההדחה, אך קבע כי כל החלטה שתקבל הממשלה בנושא לא תיכנס לתוקף מיידית, כדי לאפשר "שהות מספקת לעריכת ביקורת שיפוטית", לדבריו.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!