דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
25.7°תל אביב
  • 22.0°ירושלים
  • 25.7°תל אביב
  • 25.5°חיפה
  • 26.0°אשדוד
  • 23.4°באר שבע
  • 31.3°אילת
  • 25.2°טבריה
  • 20.8°צפת
  • 25.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

ארגון הבריאות העולמי: צה"ל תקף מתחם של עובדי הארגון בדיר אל בלח

ברויטרס דווח כי על פי האו"ם המתחם הותקף שלוש פעמים, מה שגרם לדלקות והרס נרחב במקום, וכן סיכן את חייהם של אנשי הצוות ובני משפחותיהם | ארגון הבריאות העולמי: "עובדים נאזקו, הופשטו ונחקרו באיומי אקדח"

תקיפות צה"ל בדיר אל-בלח (צילום: רויטרס/חאתם חאלד)
תקיפות צה"ל בדיר אל-בלח (צילום: רויטרס/חאתם חאלד)

בסוכנות הידיעות רויטרס דווח הלילה (בין שני לשלישי) כי ארגון הבריאות העולמי (WHO) הודיע כי צה"ל תקף מתחם של עובדי הארגון בדיר אל-בלח שבמרכז רצועת עזה. לפי הדיווח, סוכנות האו"ם מסרה כי המתחם הותקף שלוש פעמים, כאשר תקיפות אוויריות גרמו לשריפה ולנזק נרחב, וסיכנו את הצוות ומשפחותיהם, כולל ילדים.

ארגון הבריאות העולמי: "צבא ישראלי נכנס למתחם ואילץ נשים וילדים להתפנות ברגל לכיוון אל-מוואסי על רקע סכסוך פעיל. עובדי הארגון ובני משפחתם נאזקו, הופשטו, נחקרו במקום ונבדקו באיומי אקדח".

שני אנשי צוות של ארגון הבריאות העולמי ושני בני משפחה נעצרו, נכתב בפוסט שפרסם הארגון ב-X. שלושה מהם שוחררו מאוחר יותר, בעוד שאחד מעובדי הארגון נותר במעצר. "ארגון הבריאות העולמי דורש שחרור מיידי של הצוות העצור והגנה על כל עובדיו", אמר מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום גברייסוס.

לפי רויטרס, נוסף על אנשי הארגון ששוהים במתחם באזור, בדיר אל-בלח (מרכז רצועת עזה) ישנם פלסטינים עקורים שנמלטו מערבה או דרומה לאחר שישראל הוציאה צו פינוי להריסת התשתיות של חמאס.

תגובת דובר צה"ל: "כוחות זיהו אתמול ירי לעברם במרחב דיר אל-בלאח, והשיבו אש לאזור. כחלק מפעילות צה"ל, הכוחות עיכבו מספר חשודים בחשד למעורבות בטרור ולאחר חקירה בשטח מרביתם שוחררו ופונו מחוץ למרחב בתיאום מול הארגונים הבין-לאומיים ובהתאם לחוק הבין-לאומי. לעיתים, בעת תחקור בשטח, חשודים נדרשים להסיר פריטי לבוש כך שיהיה ניתן לבצע עליהם חיפוש כדי להבטיח שאינם מסתירים חגורות נפץ או כלי נשק אחרים".

עוד הוסיף צה"ל: "טרם תחילת פעילות הכוחות, צה"ל הזהיר את האוכלוסייה האזרחית להתפנות מהאזור למען ביטחונם וכן קיים שיח בנושא עם הארגונים הבין-לאומיים הפועלים במקום. יודגש כי צה"ל נמצא בקשר שוטף עם הארגונים הבין-לאומיים בהתאם לצרכים מבצעיים, פעולות שנעשות במטרה לאפשר פינוי מוסדות חיוניים למרחבים חלופיים בהתאם לצרכים של הארגונים".

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!