
כתב אישום הוגש לפני זמן קצר נגד תושבת תל אביב בת 70, פעילת מחאה נגד הממשלה, בגין ניסיון לקשירת קשר לרצח ראש הממשלה בנימין נתניהו.
הפעילה נעצרה בתחילת החודש ע"י שב"כ, לאחר שחבריה למחאה, שלא הצליחו להניא אותה, העבירו מידע על כוונותיה. על פי כתב האישום, הפעילה אובחנה לאחרונה במחלה קשה וסופנית, ומשום כך החליטה לרצוח את נתניהו, ובכך "להקריב" את חייה למען המאבק בממשלה ו"להציל" את מדינת ישראל. כדי לממש את התוכנית, היא נפגשה בסוף יוני עם אחד מפעילי המחאה בביתה, ושיתפה בתוכניתה. הוא התנגד ואמר לה שלא ישתתף בתוכנית, וביקש להמתין מספר ימים כדי למנוע ממנה להתקדם.
כמה ימים לאחר מכן, על פי כתב האישום, ביקשה הנאשמת מהפעיל שיגיע שוב לביתה, ובמהלך המפגש, כשהוא ניסה להניאה מלממש את התוכנית, ביקשה ממנו שיסייע לה ברכישת טיל RPG כדי לפגוע באמצעותו את ראש הממשלה, וכן ביקשה סיוע באיסוף מידע בנוגע לסדר יומו, לתנועותיו ולמיקומו של ראש הממשלה וכן לסידורי האבטחה שלו. במהלך המפגשים, דאגה הנאשמת שהטלפונים הניידים יישארו מחוץ לחדר. לאחר שהבין כי לא הצליח להניא אותה ממימוש תוכנית הרצח, פנה הפעיל ודיווח לעורך דין, פעיל נוסף במחאה, שפנה לרשויות הביטחון.
פרקליטות המדינה הגישה את כתב האישום, בגין קשירת קשר לביצוע מעשה טרור (רצח בנסיבות מחמירות), לבית המשפט המחוזי בתל אביב, יחד עם בקשה להמשיך בתנאי מעצר בית מלא של הנאשמת עד לתום ההליכים המשפטיים נגדה.
בבקשת הארכת התנאים ציינה הפרקליטות כי מסוכנותה של הנאשמת עולה מהצהרותיה, לפיהן היא מוכנה למות כ"שהידית" ולהקריב את חייה למען המאבק. "למרבה הצער, מחלתה, אשר הובילה אותה לרקום תוכנית להמית את ראש הממשלה ובכך לסיים את חייה, בבחינת 'תמות נפשי עם פלישתים' – מחלה זו בעינה קיימת", צוין בבקשה, "ועל כן החשש כי תשוב ותנסה לממש את תוכניתה כלפי ראש הממשלה או כל גורם אחר בממשלה, הינו ממשי ומלמד על מסוכנות גבוהה".

