
סוכנויות הידיעות 'רויטרס', AP וסוכנות הידיעות הצרפתית (AFP) פרסמו הצהרה משותפת יחד עם רשת BBC בנוגע למצב העיתונאים שלהן ברצועת עזה. "אנו דואגים עמוקות לעיתונאים שלנו בעזה, שמתקשים יותר ויותר להאכיל את עצמם ואת משפחותיהם", אמרו, "עיתונאים עצמאיים אלה היו העיניים והאוזניים של העולם בשטח בעזה במשך חודשים רבים. כעת הם מתמודדים עם נסיבות קשות כמו מושאי הסיקור שלהם".
בגופי התקשורת קראו לרשויות הישראליות "לאפשר לעיתונאים להיכנס ולצאת מעזה", והוסיפו: "אנו קוראים שוב לרשויות הישראליות לאפשר לעיתונאים להיכנס ולצאת מעזה. חיוני שאספקת מזון נאותה תגיע לאנשים שם". לפי ההצהרה, "עיתונאים סובלים ממחסור וקשיים רבים באזורי מלחמה, וזה מטריד אותנו שאיום הרעב הוא כעת אחד מהם".
בסוכנות הידיעות פרסמו כבר אתמול הצהרה על סכנה לצוותים ברצועת עזה. יוסף חסונה, עיתונאי של AFP בעיר עזה, כתב אתמול ש"להשיג אוכל ברצועת עזה זה ממש קשה, אפילו כשהוא זמין המחירים מוכפלים פי 100". הוא אמר שירד במשקל מ-110 קילוגרם ל-65 עד 70 קילוגרם, ושהוא נאלץ ללכת מרחקים ארוכים ברגל מדי יום בשמש הקופחת כדי לדווח על ההתרחשויות.
יותר מ-100 ארגוני סיוע הומניטרי, בהם 'אוקספאם' ו'Save the Children', פרסמו אתמול הצהרה שלפיה ישראל גורמת לרעב ברצועת עזה "בעוד המצור של ממשלת ישראל מרעיב את תושבי עזה, עובדי סיוע מצטרפים כעת לאותם קווי מזון, תוך סיכון לירי רק כדי להאכיל את משפחותיהם. מחוץ לעזה, במחסנים – ואפילו בתוך עזה עצמה – טונות של מזון, מים נקיים, אספקה רפואית, פריטי מחסה ודלק מונחים ללא מגע, כאשר ארגונים הומניטריים חסומים מגישה או אספקה. רופאים מדווחים על שיעורי שיא של תת תזונה חריפה, במיוחד בקרב ילדים וקשישים". חמאס לא מוזכר בהצהרה.
הארגונים מתחו ביקורת על האיחוד האירופי: "ב-10 ביולי האיחוד האירופי וישראל הכריזו על צעדים להגדלת הסיוע, אך ההבטחות נשמעות חלולות כאשר אין שינוי אמיתי בשטח".

