
סגן יו"ר הכנסת ח"כ חנוך מילביצקי (הליכוד) זומן הבוקר (שישי) לחקירה ביחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433.
לפני שהושבע כחבר כנסת, שימש מילביצקי כיועץ משפטי בעמותת קבלה לעם, שבראשה עמד מיכאל לייטמן. העמותה הגישה תביעת דיבה נגד אנשים שטענו שמדובר בכת. על פי ההחשד, מילביצקי ביקש מאחת העדות להעיד עדות שקר בבית המשפט. זאת לצד עבירות המין בהן הוא חשוד.
המשטרה מסרה כי מילביצקי זומן לחקירה בחשד לעבירות מתחום שיבוש מהלכי משפט, שבוצעו לפני בחירתו לכנסת. שניים נוספים עוכבו. החקירה החלה בשנת 2022, ומשהתבסס חשד סביר, זומן לחקירה באזהרה לשם בירור העובדות, והכל באישור היועמ"שית גלי בהרב-מיארה ופרקליט המדינה עמית איסמן.
לדבריו, הרקע לזימון קשור למינויו לתפקיד יו"ר ועדת הכספים, מינוי שעורר התנגדות פוליטית. "הרדיפה הפוליטית חצתה כל גבול. היועמ”שית והמערכת בראשה היא עומדת ממשיכות לדרוס ברגל גסה את הדמוקרטיה ולהשמיד את אמון הציבור", אמר. "אמשיך לפעול ללא פחד למען מטרות הימין והעם כולו".
בעבר דווח כי תמונות עירום של מילביצקי לתיבות מייל של לשכות בכנסת. התמונות נמחקו מהמערכת, אך לא הוגשה תלונה. מלשכתו נמסר: "התמונות שנשלחו מזויפות, ונוצרו בפוטושופ". מילביצקי טען: "זה מפוברק", וציין כי "התמונה והתכתבות הופצו בעבר למעגל רחב של אנשים שהכרתי, חלקם בני משפחתי, זאת במטרה לפגוע בי".
בנאום במליאת הכנסת התייחס לפרשה: "הבנתי שהייתה תמונת עירום או חצי עירום ששויכה אליי עם כל מיני מידע מכפיש. היום זה גם יצא החוצה ברשתות אז שיהיה ברור פעם אחת ולתמיד: התמונה מפוברקת שהיא חלק מקמפיין מכפיש ושקרי, ששולב בו גם ניסיון סחיטה לא נגדי אלא נגד אנשים שהם מאוד קרובים ויקרים אליי".
הוא הוסיף: "המייל הזה נשלח למאות מהחברים וממשפחתי הקרובה לפני שנתיים. מי שקצת מכיר אותי לעומק ישר זיהה שזה פברוק. זה המצב וצר לי שזה הגיע במייל אנונימי לתפוצה של חלק מהלשכות".
החקירה מתבצעת על רקע עדות שפורסמה בעבר בחדשות 12, של אישה שטענה כי מילביצקי תקף אותה מינית לפני כעשר שנים. "הוא לפת את הידיים שלי, את כל הגוף שלי. אני בחורה גדולה, אבל לא הצלחתי להשתחרר", סיפרה. "זה היה מ-0 ל-100 בשנייה, הוא אפילו לא התחיל איתי, לא אמר שום דבר. פשוט תקף אותי". לדבריה, הצליחה להרתיע אותו רק כשאיימה: "אם לא תעזוב אותי עכשיו – אתן לך ביס בצוואר, ותצטרך להסביר את זה לאשתך".
מילביצקי שימש כחבר מועצת העיר בפתח תקווה, כיושב ראש האופוזיציה ומחזיק תיק הספורט העירוני. בבחירות האחרונות לכנסת נכנס לרשימת הליכוד מטעם מחוז דן.


