דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ"ז בסיון תשפ"ו 12.06.26
25.6°תל אביב
  • 21.1°ירושלים
  • 25.6°תל אביב
  • 25.3°חיפה
  • 26.1°אשדוד
  • 23.1°באר שבע
  • 30.8°אילת
  • 26.5°טבריה
  • 21.2°צפת
  • 25.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תרבות ומורשת

'חמצן' הוא הזוכה הגדול בפסטיבל הקולנוע ירושלים: "סרט בעל קצב פנימי, חזק וסוער"

הדרמה בכיכובה של דאנה איבגי, שבמרכזה אם הנקרעת בין בנה החייל לאביה הלום הקרב, זכתה בפרס הסרט העלילתי הישראלי | הזוכים בפרסי הבימוי, התסריט, המשחק והביכורים הוכרזו עם נעילת המהדורה ה-42 של הפסטיבל הירושלמי | הסרט "הים" גרף פרס אנסמבל וציון לשבח

השחקנים דאנה איבגי ובן סולטן מתוך הסרט "חמצן", זוכה פרס הסרט העלילתי הזוכה בפסטיבל ירושלים (צילום: איתי מרום)
השחקנים דאנה איבגי ובן סולטן מתוך הסרט "חמצן", זוכה פרס הסרט העלילתי הזוכה בפסטיבל ירושלים (צילום: איתי מרום)
מיה ולנטיין
מיה ולנטיין
כתבת תרבות ואמנות
צרו קשר עם המערכת:

בירושלים הוכרזו אמש (חמישי) זוכי תחרויות הסרטים של פסטיבל הקולנוע העירוני. הסרט העלילתי הטוב ביותר הוא "חמצן" של נטעלי בראון, הסרט התיעודי הטוב ביותר הוא "מלאכי" של עדו בהט ונעם דמסקי, והסרט "הים" של שי כרמלי-פולק זכה בפרס האנסמבל ובציון לשבח.

"חמצן" מגולל את סיפורה של ענת (דאנה איבגי), מורה בבית ספר יסודי ואם חד-הורית, שמצפה לשובו של בנה מהצבא ולנסיעה שתכננו להודו. כשמלחמה פתאומית דוחה את שחרורו, ומצבו של אביה הלום הקרב מתערער, היא נלכדת בין הדאגה לשניים. אל מול תחושת חוסר האונים הגוברת, היא מקבלת החלטה קיצונית – לעצור את מהלך העניינים, רגע לפני שבנה נשלח לחזית.

נטעלי בראון, יוצרת הסרט "חמצן" בטקס הכרזת הזוכים בפסטיבל הקולנוע ירושלים (צילום: מיטל איזביצקי)
נטעלי בראון, יוצרת הסרט "חמצן" בטקס הכרזת הזוכים בפסטיבל הקולנוע ירושלים (צילום: מיטל איזביצקי)

חבר השופטים שיבח את הסרט "חמצן": "קריאה רדיקלית של ההוויה הישראלית, במרכזה אם הבוחרת להפסיק להיות קורבן של האתוס הישראלי, לא משנה מה יהיה המחיר. סרט בעל קצב פנימי, חזק וסוער, המוצג דרך עיניה של דמות מעוררת הזדהות, בהופעה נפלאה של דאנה איבגי המצליחה לגעת בחוסר האונים הקולקטיבי".

הסרט "מלאכי" זכה בפרס לסרט התיעודי הטוב ביותר. "'מלאכי' נוגע במורכבות הבסיסית ביותר של חיי משפחה, באהבת הורים ללא תנאי ובבחינת היחס לאחר והשונה", נימקו השופטים. "הוא מתמודד באומץ עם טאבו חברתי גדול, בקונפליקט אנושי ייחודי ודילמה מוסרית וערכית".

מתוך הסרט "מלאכי", הזוכה בפרס הסרט התיעודי בפסטיבל הקולנוע ירושלים (צילום; רונן מאיו)
מתוך הסרט "מלאכי", הזוכה בפרס הסרט התיעודי בפסטיבל הקולנוע ירושלים (צילום; רונן מאיו)

סרט הביכורים הישראלי הטוב ביותר מוענק לסרט "נאנדאורי" בבימויה של אתי ציקו. הסרט "שפה זרה" (מיכל ברזיס, עודד בן-נון, תום שובל ועמיטל שטרן) קטף את הפרס לתסריט.

פרס המשחק הוענק לריקי רייף סיני על הופעתה בסרט "כי את מכוערת". מנימוקי חבר השופטים: "ריקי רייף סיני מהלכת בהצלחה מעוררת השתאות בין תצוגה מחוספסת ומלאת ביטחון ואגרסיביות, ובד בבד עמוסה שבריריות ופגיעות".

השחקניות ריקי רייף סיני (במרכז) ואורי אבינועם מתוך הסרט "כי את מכוערת" (צילום: מתן רדין)
השחקניות ריקי רייף סיני (במרכז) ואורי אבינועם מתוך הסרט "כי את מכוערת" (צילום: מתן רדין)

בתחרות הבינלאומית זכה הסרט "הסוכן החשאי" (The Secret Agent), בבימוי קלבר מנדוזה פילהו (ברזיל). בפרס הבימוי זכה באלינט סימלר (הונגריה) על סרטו "לקחים" (Lesson Learned), ובציון לשבח זכה הסרט "צליל של נפילה" (Sound of Falling) בבימויה של מאשה שילנסקי (גרמניה).

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!