
ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר הצהיר היום (שלישי) כי מדינתו מתכוונת להכיר במדינה פלסטינית בחודש ספטמבר הקרוב, ״אלא אם ישראל תעמוד בתנאים מסויימים, הכוללים הפסקת אש ומחוייבות לשלום אורך טווח שכולל את פתרון שתי המדינות לשני עמים". לדברי סטארמר, "על ישראל לנקוט צעדים מהותיים לסיום המצב המחריד בעזה".
הצהרתו של סטראמר מגיעה ימים ספורים לאחר שנשיא צרפת עמנואל מקרון הודיע כי ממשלתו תכיר במדינה פלסטינית בעצרת האו״ם בספטמבר. לדבריו, ההחלטה הבריטית להודיע מראש על הכרה במדינה פלסטינית נועדה "להשפיע על המציאות בשטח ולשנות את התנאים בעזה".
הוא הבהיר כי ההכרה תצא לפועל אם ישראל לא תפסיק את "המצב המזעזע" בעזה, לא תגיע להפסקת אש, לא תתחייב שלא תספח שטחים ביהודה ושומרון ולא תצטרף לתהליך שלום ארוך טווח שיוביל לפתרון שתי המדינות. לדבריו, לקראת ההצהרה ייבחנו שוב המצב בעזה ופעולותיה של ישראל, וההחלטה תתקבל לפיהם.
סטארמר הדגיש כי אין מקום להשוואה מוסרית בין ישראל לחמאס, וחזר על הדרישות הבריטיות מהארגון: שחרור מיידי של כל החטופים, התחייבות להפסקת אש, פירוק מנשק וקבלת העובדה כי חמאס לא ייקח חלק בשום ממשל עתידי בעזה.
משגרירות בריטניה בישראל נמסר: "בריטניה דורשת פתרון מיידי למצב הבלתי נסבל בשטח, היא מודעת לכך שההכרה לכשעצמה לא תשנה את המצב בשטח. כמו כן, בריטניה הציבה תנאים ברורים ומגבלות ברורות להכרה במדינה פלשתינית".

