דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי כ"ז בסיון תשפ"ו 12.06.26
27.3°תל אביב
  • 27.0°ירושלים
  • 27.3°תל אביב
  • 26.1°חיפה
  • 27.6°אשדוד
  • 31.4°באר שבע
  • 38.5°אילת
  • 31.1°טבריה
  • 26.6°צפת
  • 28.5°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בעולם

החונטה במיאנמר הודיעה על סיום מצב החירום שמכפיף את המשטר לצבא

בחונטה הצבאית הכריזו כי המדינה, שעודה במלחמת אזרחים, נמצאת "בדרך לדמוקרטיה רב-מפלגתית", אך במערב תופסים את הבחירות הקרובות כהונאה, וארגוני האופוזיציה קוראים להחרימן

שליט מיאנמר מין אונג הלינג ב-2021 (צילום: Mil.ru, ויקימדיה)
שליט מיאנמר מין אונג הלינג ב-2021 (צילום: Mil.ru, ויקימדיה)
אוריאל לוי
אוריאל לוי
כתב לענייני חוץ
צרו קשר עם המערכת:

החונטה הצבאית במיאנמר הודיעה הבוקר (חמישי) על סיום מצב החירום במדינה, כך דווח בסוכנויות הידיעות. זאת לאחר כחמש שנות מלחמת אזרחים.

במקביל מואצות ההכנות לבחירות, שאמורות להיערך בדצמבר, ובהן יתמודדו גנרלים שונים על תפקיד נשיאות המדינה. ארגוני אופוזיציה מחרימים את הבחירות, ומדינות המערב לא מכירים בשלטון החונטה.

"מצב החירום בוטל היום על מנת שהמדינה תוכל לקיים בחירות, בדרך לדמוקרטיה רב-מפלגתית", אמר דובר החונטה זאו מין טון בהודעה קולית. הוא אמר כי "הבחירות יתקיימו בששת החודשים הקרובים", אך טרם פורסם תאריך מדויק.

הצבא הכריז על מצב חירום בפברואר 2021, לאחר שהדיח את הממשלה האזרחית בראשותה של אונג סאן סו צ'י, בצעד שהשיב את מיאנמר למלחמת אזרחים מרובת צדדים שבה נהרגו רבבות. מצב החירום שמגיע לסופו היום העניק למפקד הצבאי ושליט המדינה בפועל מין אונג הלאינג סמכות עליונה על שלוש הרשויות: המחוקקת, המבצעת והשופטת. הלאינג אמר לאחרונה כי הדרך לסיום המלחמה עוברת בבחירות דמוקרטיות.

החונטה הצבאית הודיעה על הקמת ועדה בת 11 חברים, בראשות הלאינג, שתנהל את מסע הבחירות. לפי דיווח של רשת הטלוויזיה המקומית MRTV, הלאינג ימשיך לעבוד בפועל בראש המדינה כנשיא זמני המפקח על הבחירות. קבוצות אופוזיציה, כולל מחוקקים לשעבר שהודחו בהפיכה, קראו לאזרחים להחרים את הבחירות. במערב מתייחסים אליהן כהונאה, שנועדה להכשיר את המשך שלטון הצבא.

הממשל הצבאי הודיע אתמול כי חוקק חוק חדש, הקובע עונשי מאסר של עד 10 שנים על נאומים או מחאות שמטרתן "להרוס חלק מתהליך הבחירות". על פי החוק, מי שמדבר, מארגן, מסית, מפגין או מפיץ מכתבים כדי לשבש כל חלק מתהליך הבחירות עלול להיענש בשלוש עד עשר שנות מאסר, ובקנסות כספיים.

פרשנים צופים כי מין אונג הלאינג ימשיך בתפקידו כנשיא או כנשיא הכוחות המזוינים לאחר הבחירות, שצפויות לסייע לו להאריך את כהונתו כשליט בפועל. עוד סבורים פרשנים, לפי סוכנויות הידיעות רויטרס ו-AFP, כי המורדים יבצעו התקפות סביב הבחירות כסימן להתנגדותם.

בסוכנויות הידיעות דווח כי מפקד אוכלוסין שנערך בשנה שעברה כהכנה לבחירות לא הצליח לאסוף נתונים מ-19 מיליון האזרחים הנמצאים תחת שלטון ישיר של החונטה, שהם יותר משליש מתוך 51 מיליון תושבי המדינה. הארגון הממשלתי שהיה אמון על המפקד ציין "אילוצים ביטחוניים משמעותיים" כסיבה לכישלונו – מה שמעיד על הקושי לערוך בחירות בעיצומה של מלחמת האזרחים.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!