דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
22.7°תל אביב
  • 16.1°ירושלים
  • 22.7°תל אביב
  • 21.3°חיפה
  • 22.2°אשדוד
  • 19.9°באר שבע
  • 30.0°אילת
  • 20.8°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 22.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

שגריר ארה"ב ביקר בעזה עם שליח טראמפ: "חמאס שונא את קרן הסיוע ההומניטרית"

האקבי ביקר ברצועה עם וויטקוף, ביקר באתרי GHF וקיבל תדרוכים מצה"ל: "הקרן מספקת יותר ממיליון ארוחות ביום, הישג מדהים"

שגריר ארצות הברית בישראל מייק האקבי ביקר ברצועת עזה לצד שליחו של טראמפ, סטיב וויטקוף (צילום: רשתות חברתיות, ס' 27א)
שגריר ארצות הברית בישראל מייק האקבי ביקר ברצועת עזה לצד שליחו של טראמפ, סטיב וויטקוף (צילום: רשתות חברתיות, ס' 27א)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

שגריר ארצות הברית בישראל מייק האקבי ביקר ברצועת עזה לצד שליחו של טראמפ, סטיב וויטקוף. "בחנתי את תוכנית חלוקת האוכל ההומניטרית של קרן GHF. חמאס שונא את הקרן כי היא מאכילה את האנשים והסיוע לא נשדד. יותר מ-100 מיליון מנות חולקו בחודשיים", כתב ברשת X.

"הבוקר הצטרפתי לסטיב וויטקוף לביקור בעזה כדי ללמוד את האמת על אתרי הסיוע של GHF. קיבלנו תדרוכים מצה"ל ודיברנו עם אנשים בשטח", כתב האקבי בטוויטר. "GHF מספקת יותר ממיליון ארוחות ביום, הישג מדהים! שליחו המיוחד של נשיא ארצות הברית למזרח התיכון וויטקוף נחת ביום חמישי בישראל לביקור מדיני שיעסוק במצב ברצועת עזה ובשיחות התקועות לעסקת חטופים".

וויטקוף קיים אתמול פגישה עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ולאחר מכן התקיימה גם פגישה מורחבת עם בכירים נוספים, ביניהם חלק משרי הקבינט. כך אישרה לשכת ראש הממשלה. שתי הפגישות עסקו במלחמה בעזה ובמאמצים להגעה להסכם שיחזיר את החטופים.

בארצות הברית הגדירו את הביקור כמאמץ האמריקני האחרון להגעה לעסקה. וויטקוף צפוי לשמוע גם על האפשרות להעמקת המלחמה אם השיחות יקרסו. בישראל לא התקבלו עדיין החלטות קונקרטיות בנושא, אולם שני אפיקים שנבחנו בקבינט המצומצם האחרון היו מצור על השטחים עליהם חמאס חולש או סיפוח שטחים בפרימטר.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!