
יו"ר כחול לבן, בני גנץ, הציע הערב (שבת) להיכנס לממשלה עבור הגעה למתווה כולל לשחרור כל החטופים, חוק גיוס ויציאה לבחירות בתוך חצי שנה.
על מתווה שחרור החטופים, אמר גנץ: "העקרונות יהיו שהממשלה תחל בעסקת חטופים שתשיב את כולם הביתה". הוא אמר בנושא חוק הגיוס ויציאה לבחירות: "נגבש בתוך שבועות מתווה שירות ישראלי שיגייס את אחינו החרדים ויקל על המשרתים. ולבסוף נודיע על תאריך בחירות מוסכם באביב 2026 ונעביר בהתאם חוק לפיזור הכנסת. זה מה שנכון לישראל".
"אני יודע, תכף מפעלי הרעל יתחילו לעבוד", אמר גנץ, "יגידו שאני רוצה להציל את נתניהו. זה לא נכון – אני רוצה להציל את החטופים, יהיו שיגידו שאני עושה את זה בגלל הסקרים. להם אזכיר – נכנסתי לממשלות פעמיים: פעם אחת עם 33 מנדטים ובפעם השנייה כשהייתי המפלגה הגדולה בסקרים. היה לי רק מה להפסיד".
מפלגת ישראל ביתנו השיבה על דבריו של גנץ: "החזרת כל החטופים זה לא שמאל ולא ימין. זה ישר. ישראל ביתנו קוראת להחזיר את כל החטופים עכשיו, ובלי שום התניות. הממשלה היחידה שנהיה חברים בה זו ממשלה ציונית מקיר לקיר, ולא ניקח חלק בשום ספין".
מפלגת ישראל ביתנו: "החזרת כל החטופים זה לא שמאל ולא ימין, זה ישר. ישראל ביתנו קוראת להחזיר את כל החטופים עכשיו, בלי שום התניות. הממשלה היחידה שנהיה חברים בה זו ממשלה ציונית מקיר לקיר ולא ניקח חלק בשום ספין".
מכחול לבן נמסר בתגובה לישראל ביתנו: "נבחרנו לכנסת כדי להשתמש בכוחנו הפוליטי. כדי להחזיר את החטופים ולתת גב למשרתים – צריך ליזום, ולא לשבת ביציע ולחלק עצות".
ח"כ אליהו רביבו (הליכוד): "בני, האחריות מחייבת גם לכבד את הכרעת אזרחי ישראל שבחרו ממשלה עד 2026. תכבד את הכרעתם ותצטרף ללא הקצבת זמן במטרה לפעול להשבת כל החטופים".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר: "אני מצפה מכל ראשי סיעות הקואליציה להבהיר בצורה חד משמעית: גנץ לא נכנס לממשלה. הגענו להישגים בלי גנץ באיראן, הגענו להישגים בלי גנץ בחיזבאללה, הגענו להישגים בכל מיני גזרות. ואם אנחנו רוצים להגיע להישג בעזה – אסור שבני גנץ ייכנס לממשלה".
ראש האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד לא הגיב אומנם להכרזת גנץ, אך צייץ ברשת X ביום חמישי: "מזכיר שלנתניהו יש ממני רשת ביטחון של 24 אצבעות לכל עסקת חטופים. הוא אפילו לא צריך לתת שום דבר בתמורה, רק שיחזיר אותם הביתה".

