דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
25.7°תל אביב
  • 22.0°ירושלים
  • 25.7°תל אביב
  • 25.5°חיפה
  • 26.0°אשדוד
  • 23.4°באר שבע
  • 31.3°אילת
  • 25.2°טבריה
  • 20.8°צפת
  • 25.1°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

רבבות הפגינו בכיכר החטופים בתל אביב: "החלטות פוליטיות מחסלות את מי שעוד בשבי"

גיל דיקמן, בן דודה של כרמל גת ז"ל שנרצחה בשבי לפני שנה: "קורא לטראמפ לעשות היסטוריה ולהחזיר את כולם הביתה עכשיו" | תובל חיים, אחיו של יותם חיים שנהרג בשוגג מאש צה"ל כשברח מהשבי: "תמונות החטופים המורעבים - הכישלון שלנו כמדינה" | פרחאן קאדי שהושב לארץ: "כשצה"ל המשיך בלחץ - שישה נרצחו"

מפגינים בתל אביב קוראים להשבת החטופים וסיום המלחמה בעזה (צילום: REUTERS/Nir Elias)
מפגינים בתל אביב קוראים להשבת החטופים וסיום המלחמה בעזה (צילום: REUTERS/Nir Elias)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

רבבות מפגינים הגיעו הערב (שבת) למחאת משפחות החטופים בתל אביב, ביום ה-694 למלחמה ברצועת עזה, כש-48 חטופים עדיין בשבי החמאס ובמלאת שנה להירצחם של ששת החטופים במנהרה ברפיח. מחאות התקיימו גם בחיפה, צומת כרכור ובצומת הקשתות בשער הנגב.

במרכז כיכר החטופים הוצגו תמונות חטופים עם בני משפחותיהם, ומפגינים אחזו בשלט עם תמונת הרמטכ"ל רב-אלוף אייל זמיר לצד הכיתוב "יצרנו את התנאים לשחרור החטופים". המפגינים קראו "תעצרו את העולם האחים שלנו שם", "לא נפקיר אותם בעזה" ו"אוזל להם הזמן, החזירו את כולם".

גיל דיקמן, בן דודה של כרמל גת ז״ל שנרצחה בשבי, פנה לנשיא ארה"ב דונלד טראמפ בפתח דבריו בעצרת וקרא לו "לעשות היסטוריה, לסיים את המלחמה ולהחזיר את כולם הביתה עכשיו". בהמשך דבריו התנצל בפני כרמל "שלא הצלחנו להחזיר אותך בזמן", והוסיף: "את שרדת 328 ימים בשבי. לצד עדן, הרש, אלכס, אורי ואלמוג. אפשר לעצום עיניים ולדמיין אתכם יושבים יחד באותה המנהרה. כל כך צעירים, כל כך חיים, תומכים זה בזה ברגעים החשוכים – אפשר כמעט לעצום עיניים ולראות אתכם חוזרים הביתה בעסקה שלא נחתמה בזמן. זה היה כל כך קרוב".

מסר לנשיא טראמפ בהפגנה להשבת החטופים בתל אביב (צילום: אמיר גולדשטיין)
מסר לנשיא טראמפ בהפגנה להשבת החטופים בתל אביב (צילום: אמיר גולדשטיין)

דיקמן ביקש מבת דודתו "סליחה שנתנו להם להקריב אותך", והוסיף: "כל כך רציתי להציל אותך. היינו שם ביום שבו רצחו אותך. בגבול עזה. צעקנו הכי חזק שאפשר. סליחה שלא צעקנו יותר. אבל המוות שלך היה החלטה פוליטית. את מאמינה? בן גביר וסמוטריץ' אשכרה התגאו שלחצו על נתניהו כדי למנוע את העסקה שתציל אותך. היום זה ברור – לחץ פוליטי הורג חטופים. אפשר לומר את האמת – לנתניהו היה יותר חשוב להרוג את סינוואר, מאשר להציל את החיים שלך, ושל שאר החטופים. לסינוואר כבר יש מחליף, כרמלי. אבל לך – אין תחליף. אותך, ואת כל החטופים שהוקרבו, איבדנו לנצח".

תובל חיים, אחיו של יותם חיים שנהרג בשוגג מאש צה"ל לאחר שהצליח להימלט משבי חמאס לצד אלון שמריז וסאמר טלאלקה, סיפר בעצרת כי "הערכים שהובילו את יותם וחבריו – חברות, אחדות, אומץ, אחריות, ערבות הדדית ותמיכה – הם אותם הערכים שאנחנו מבקשים שימשיכו להתקיים בנינו ושיהיו מצפן לאלו שמקבלים את ההחלטות במדינה שלנו".

הוא הוסיף: ״תמונות החטופים המורעבים – הן תמונת הכישלון שלנו כמדינה. איך יכול להיות שראש הממשלה אומר שהוא ישן עם מצפון נקי בזמן שאנחנו שומעים בלילות את צעקת ההצילו של אחי? איך יכול להיות ששרים מתגאים בכך שטרפדו עסקאות בזמן שחטופים נרצחים במנהרות? איך יכול להיות שאחרי הכישלון של 7 באוקטובר ההנהגה לא עושה הכול כדי להחזיר את החטופים?".

נעם עידן בן עזרא, אחותו של צחי עידן שנרצח בשבי חמאס, סיפרה כי "לפני שנה בדיוק, ממש כאן על הבמה הזאת, עמדה אמא שלי. היא התחננה. היא הזהירה. שמעתם את הזעקה. איך זה נגמר, כולנו יודעים: החלטה פוליטית חיסלה את הסיכוי של צחי ושלנו לסוף טוב, לחיבוק. חזרנו ללחימה, ובמקום ניצחון מוחלט שילמנו את המחיר המוחלט. מחיר שאסור לשתוק מולו ואסור לנרמל. מחיר ש-42 משפחות שילמו ואסור שעוד משפחה תשלם".

פרחאן קאדי, שנחטף לעזה ושוחרר במבצע צה״לי לפני שנה בדיוק, הגיע לעצרת בשער הנגב: ״אני קורא לנתניהו ולכולם לעצור. אחרי שחילצו אותי, צה״ל המשיך בלחץ והשישה נרצחו״. קאדי שהיה עם אריה זלמנוביץ׳ בשבי, עד שזלמנוביץ׳ נהרג מחוסר טיפול במצבו, מספר שאין לו נחת, ״במדינה אין דבר כזה טוב לי ורע לאחר, אנחנו ביחד. מה שקרה לי זה לא נס, זה בזכות צה״ל ואני מודה להם על שסיכנו את החיים שלהם להוציא אותי. אני מתפלל שהחטופים מחזיקים תקווה. אני בדיוק שנה פה, לא רציתי חגיגות, אין חגיגות כשיש חטופים״.

משפחות החטופים הודיעו במהלך השבוע על יום מחאה נוסף שיתקיים ברביעי הקרוב – ושיתמקד הפעם בירושלים.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!