
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, פנה הבוקר (חמישי) לוועדה למינויים בכירים (ועדת גרוניס) בבקשה לקדם את מועמדותו של אלוף דוד זיני לתפקיד ראש השב"כ. "אני סבור כי החשיבה הביקורתית שאפיינה את האלוף זיני בתפקידיו השונים, נכונותו לחשוב מחוץ לקופסה ולבחון מחדש את הנחות המוצא המבצעיות, מובילות למסקנה שהוא המועמד המתאים לתפקיד".
לפי נתניהו, כהונתו של מ"מ ראש השירות ש' תסתיים ב-21 לספטמבר, ויש "צורך דחוף באיוש ראש שירות קבוע". לפיכך, מבקש ראש הממשלה לקדם את בחינת מינויו של האלוף זיני לראש שירות הביטחון הכללי על מנת שניתן יהיה להביא את מינויו לאישור הממשלה ביום זה.
"לאחר שבחנתי מספר מועמדים מהשירות ומארגונים ביטחוניים נוספים ובשים לב להשלכות אירועי 7 באוקטובר על שירות הביטחון הכללי, החלטתי למנות ראש שירות חדש, שמגיע מחוץ לשורות הארגון. האלוף זיני כיהן בתפקידים מבצעיים ופיקודיים רבים בצה"ל ובכללם: לוחם בסיירות מטכ"ל, מג"ד 51 בחטיבת גולני, מפקד יחידת אגוז, מפקד חטיבת אלכסנדרוני, קצין אג"ם פיקוד מרכז, מקים חטיבת הקומנדו ומפקדה הראשון, מפקד אוגדה 340, מפקד קורס מפקדי פלוגות וגדודים, מפקד המרכז הלאומי לאימונים ביבשה, מפקד פיקוד ההכשרות והאימונים והגיס המטכ"לי ומקים חטיבת החשמונאים".

