דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"א בסיון תשפ"ו 06.06.26
29.5°תל אביב
  • 30.6°ירושלים
  • 29.5°תל אביב
  • 28.2°חיפה
  • 30.2°אשדוד
  • 35.5°באר שבע
  • 34.9°אילת
  • 34.2°טבריה
  • 29.3°צפת
  • 32.3°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
פוליטי מדיני

רוביו נחת בישראל: "חמאס לא יכול להמשיך להתקיים אם המטרה היא להשיג שלום"

שר החוץ האמריקאי צפוי להיפגש עם רה"מ נתניהו בירושלים, על רקע התקיפה בקטאר והמערכה בעזה | במחלקת המדינה הדגישו: "המטרות המשותפות הן להחזיר את החטופים ולהבטיח שחמאס לא ישלוט שוב בעזה" | "היחסים בין ארה"ב לישראל חזקים מאוד, והם יישארו חזקים"

שר החוץ האמריקאי רוביו נחת בישראל (צילום: דוד אזגורי, שגרירות ארה"ב בישראל)
שר החוץ האמריקאי רוביו נחת בישראל (צילום: דוד אזגורי, שגרירות ארה"ב בישראל)

מזכיר המדינה האמריקני, מרקו רוביו, הגיע היום (ראשון) לישראל לביקור רשמי, ברקע המלחמה בעזה והמחלוקת שנוצרה לאחר התקיפה הכושלת בדוחא נגד בכירי חמאס. עם המראתו הבהיר רוביו כי "חמאס אינו יכול להמשיך להתקיים אם המטרה היא להשיג שלום באזור", והוסיף כי החזרת החטופים היא יעד מרכזי בביקורו.

רוביו ביקר עם רעייתו ג'נט בכותל המערבי יחד עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ורעייתו שרה, ועם שגריר ארה״ב בישראל מייק האקבי ורעייתו. ״אנחנו מארחים חבר נפלא של ישראל", אמר נתניהו. "הביקור שלו כאן הוא עדות לחוסן והחוזק של הברית האמריקנית- ישראלית, שהיא עמידה וחסונה כמו אבני הכותל המערבי שכרגע נגענו בהן. תחת הנשיא טראמפ, המזכיר רוביו וכל הצוות שלהם, הברית הזאת מעולם לא הייתה חזקה יותר, ואנחנו מעריכים זאת מאוד״.

ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו בכותל המערבי (צילום: קובי גדעון/ לע״מ)
ראש הממשלה בנימין נתניהו עם מזכיר המדינה האמריקאי מרקו רוביו בכותל המערבי (צילום: קובי גדעון/ לע״מ)

במהלך שהותו בישראל צפוי רוביו להיפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, נשיא המדינה יצחק הרצוג, שר החוץ גדעון סער, וגם עם משפחות החטופים. מישראל ימשיך לבריטניה, שם יעסוק במאבק נגד התחמשות גרעינית של איראן ובניסיונות לקדם עסקת חטופים והפסקת אש בעזה.

ערב ביקורו התייחס רוביו לסערה סביב התקיפה בקטאר. לדבריו, "המחלוקת לא הולכת לשנות את אופי היחסים עם ישראל, אבל אנחנו הולכים לדבר על זה ועל ההשפעה שתהיה לזה". הוא ציין כי הנשיא האמריקני דונלד טראמפ כבר הביע מורת רוח על המהלך, אך הבהיר כי התמיכה האמריקנית בישראל איתנה.

בפוסט שפרסם בחשבון ה־X שלו כתב: "בדרכי לירושלים. אתמקד בהבטחת החזרת החטופים, מציאת דרכים להבטיח שסיוע הומניטרי יגיע לאזרחים, והתמודדות עם האיום שמציב חמאס".

בהודעת מחלקת המדינה האמריקנית על הביקור נמסר כי רוביו "יעביר בישראל את סדרי העדיפויות של אמריקה בסכסוך מול חמאס, ובנושאים רחבים יותר הנוגעים לביטחון במזרח התיכון". עוד הוסיפו כי "הוא גם יאשרר מחדש את מחויבותה של ארה"ב לביטחון ישראל".

במחלקת המדינה הדגישו כי "המטרות המשותפות הן להבטיח שחמאס לעולם לא ישלוט שוב בעזה, ולהחזיר את כל בני הערובה לביתם". כמו כן, ציינו כי רוביו ומקבלי ההחלטות בישראל צפויים לדון ביעדים ובמטרות המבצעיות של ישראל במסגרת מבצע "מרכבות גדעון 2".

רוביו עצמו אמר: "היחסים בין ארה"ב לישראל הם חזקים מאוד, והם יישארו חזקים. הנשיא רוצה שהסכסוך יסתיים וכל החטופים, כל ה־48, ישובו, חיים או מתים".

מלבד העיסוק הישיר בעזה, רוביו מוביל קו תקיף נגד ההכרה במדינה פלסטינית באופן חד־צדדי, מהלך שלדבריו "מתגמל את חמאס". הוא ידוע גם כמתנגד חריף לפעולות בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג, ואף דחף להטלת סנקציות על שופטיו לאחר שהוציאו צווי מעצר נגד בכירים ישראלים.

עם סיום ביקורו בישראל, יצטרף רוביו לנשיא טראמפ בלונדון. שם יתמקד בין היתר בהמשך המלחמה באוקראינה, ובפעולות למניעת השגת נשק גרעיני בידי איראן.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!