דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ט בסיון תשפ"ו 14.06.26
25.8°תל אביב
  • 21.0°ירושלים
  • 25.8°תל אביב
  • 25.0°חיפה
  • 26.5°אשדוד
  • 24.0°באר שבע
  • 31.0°אילת
  • 24.5°טבריה
  • 19.7°צפת
  • 25.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
עבודה

עובדי תאגיד הבריאות של בית החולים איכילוב התאגדו בהסתדרות

יותר מאלף עובדי תאגיד הבריאות של איכילוב הצטרפו להסתדרות במטרה לשפר את תנאי ההעסקה | ההסתדרות פנתה להנהלת התאגיד, בבקשה לפתוח בהידברות לקראת הסכם קיבוצי | יו"ר מרחב ת"א-יפו בהסתדרות, אורנה אבידן: "יום היסטורי לעובדים"

נציגי ההסתדרות במהלך ההתאגדות (צילום: דוברות ההסתדרות)
נציגי ההסתדרות במהלך ההתאגדות (צילום: דוברות ההסתדרות)
ניצן צבי כהן
ניצן צבי כהן
כתב לענייני עבודה
צרו קשר עם המערכת:

עובדי תאגיד הבריאות של ביה"ח איכילוב התאגדו בהסתדרות. במכתב שנשלח אתמול (שלישי) על ידי יו"ר ההסתדרות במרחב תל אביב- יפו, אורנה אבידן, וע"י מנכ"ל האגף להתאגדות עובדים, עמיחי סטינגר, למנכ"ל התאגיד – אילן סופר, נכתב כי ההסתדרות היא הארגון היציג בקרב עובדי התאגיד, והביעו רצון ונכונות להתחיל בהליך הידברות, משא ומתן וחתימה על הסכם קיבוצי למען העובדים.

מהלך ההתאגדות קרם עור וגידים על רקע רצונם של כ-1500 עובדי תאגיד הבריאות, שהינו עמותה שמטרתה העסקת עובדים בבית החולים איכילוב, להבטיח את תנאי העסקתם, וכן לדאוג לשיפור הזכויות והתנאי הרווחה. מהלך ההצטרפות בוצע ע"י מרחב ת"א בהסתדרות בראשות יו"ר המרחב אורנה אבידן, ובשיתוף האגף להתאגדות בהסתדרות בראשות עמיחי סטינגר.

מהלך ההתאגדות באיכילוב מגיע כחלק ממהלך ארצי של התאגדויות בתחום, זאת לאחר שעובדי התאגידים במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) ורמב"ם התאגדו תחת ההסתדרות בחודשים האחרונים. עובדי התאגיד עוסקים בתפקידים שונים ומגוונים: אחיות, מתאמות מחקר, כל עובדי מקצועות הבריאות, אנשי המנהל והמשק, ועוד תפקידים שונים

תאגידי הבריאות בישראל הוקמו בכדי לקדם מחקר רפואי ולכן מכונים "קרנות המחקרים". בפועל הפכו לגופים שמספקים שירותים רפואיים, מעסיקים עובדים ומנהלים תקציבים עצמאיים – לעיתים תוך עקיפה של מגבלות רגולטוריות שמוטלות על בתי החולים הציבוריים ומאפשרים גמישות תפעולית, אך גם יוצרים מערכת מקבילה שפועלת בצמוד למערכת הציבורית, ולעיתים אף בתוכה.

יו"ר מרחב תל אביב-יפו בהסתדרות, אורנה אבידן: "זהו יום היסטורי לעובדי תאגיד הבריאות מרכז רפואי איכילוב. זה הרבה יותר מצעד ארגוני. זו אמירה חזקה על סולידריות, צדק חברתי, ועל כך שמי שעובד כל יום למען בריאות הציבור מגיע לו ביטחון ותנאים ראויים. העבודה הקשה והמסירות שלכן ושלכם ראויה לכל הערכה, ועכשיו כולנו ביחד נוודא שגם הזכויות שלכן ושלכם יזכו להוקרה ולהגנה. ביחד עם הנהלת התאגיד והנציגות נבנה עתיד טוב יותר לכולם"

מנכ"ל האגף להתאגדות עובדים, עמיחי סטינגר: "עובדי תאגיד הבריאות ליד המרכז הרפואי ת"א מצטרפים לאלפי עובדי תאגידי הבריאות של המרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא) ובי"ח רמב"ם שהתאגדו בהסתדרות בשנה האחרונה, ובכך מחזקים את היותה של ההסתדרות הבית של העובדות והעובדים בישראל בכלל, ובמגזר הציבורי בפרט."

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!