
תנועת "קומו" הכריזה הערב (רביעי) כי טקס הזיכרון הלאומי של משפחות 7 באוקטובר יתקיים השנה בפארק גני יהושע בתל אביב. זהו הטקס הלאומי היחיד לציון האסון, והוא ייערך ביום שלישי, 7 באוקטובר, בשעה 21:30.
הטקס ייפתח בדקת דומייה, קדיש ויזכור, וישים דגש מרכזי על מתן במה לזיכרון האותנטי של המשפחות ועל ייצוג של כל חלקי החברה הישראלית. את הטקס ינחו השחקן צחי הלוי ואשירה גרינברג, רעייתו של סא"ל תומר גרינברג ז"ל, מג"ד 13 בגולני שנפל בקרב בעזה בדצמבר 2023.
ב"קומו" ובמשפחות 7 באוקטובר ציינו כי נכון לעכשיו גיוס ההמונים עדיין לא הושלם, ולכן ניתן יהיה להבטיח מתווה השתתפות מצומצם בלבד, המוגבל לאלפי משתתפים. "אנחנו לא רחוקים מתקציב שיאפשר לפתוח את הפארק ולקיים בו את אחד האירועים העוצמתיים בתולדות המדינה, בהשתתפות עשרות אלפי ישראלים", אמר מייסד התנועה, יונתן שמריז.
ההרשמה המוקדמת לאירוע נפתחה הערב באתר הכרטיסים, והציבור הרחב מוזמן להירשם. משפחות נפגעי 7 באוקטובר, משפחות חרבות ברזל, חטופים ופדויי שבי, נרשמות דרך קישור ייעודי נפרד.
לפני כשבועיים פרסמה התנועה את רשימת היוצרים שיופיעו בטקס, כולם בהתנדבות. בין המשתתפים: אסתר רדא, ברי סחרוף, הדג נחש, התקווה 6, ירדנה ארזי, עדן חסון, עמיר בניון, ריטה, רמי קליינשטיין, שלום חנוך, שלמה ארצי, שלומי שבת, שירי מימון ועוד.
לדברי שמריז: "השנה בהיעדרו של טקס מטעם המדינה, האחריות שלנו כפולה ומכופלת גם בישראל וגם בפן ההסברתי בעולם. יהיה טקס עוצמתי, מרגש וכואב, אך גם מלא בתקווה, שאני מקווה שנוכל להרגיש יחד עם חיבוק של עשרות אלפי ישראלים שיהיו איתנו בפארק". הטקס יועבר בשידור חי בכל ערוצי התקשורת המרכזיים בישראל, לצד הקרנות קהילתיות ברחבי העולם.


