דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ה בסיון תשפ"ו 10.06.26
23.7°תל אביב
  • 19.5°ירושלים
  • 23.7°תל אביב
  • 21.8°חיפה
  • 23.9°אשדוד
  • 23.8°באר שבע
  • 35.8°אילת
  • 23.4°טבריה
  • 22.1°צפת
  • 23.7°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
בעולם

הסחף המדיני נמשך: בלגיה ו-4 מדינות נוספות הכירו במדינה פלסטינית

מקרון בכנס הכרה במדינה פלסטינית באו"ם: "אפתח שגרירות ברשות כשישוחררו החטופים" | אבו מאזן נאם מרחוק ואמר: "לחמאס לא יהיה תפקיד בעזה ועליו ועל כל הפלגים למסור את הנשק שלהם לידי הרשות הפלסטינית" | נתניהו: "כניעה מבישה לטרור הפלסטיני, לא תקום מדינה פלסטינית"

כינוס האו"ם בנושא הכרה במדינה פלסטינית (צילום: Kay Nietfeld/dpa via Reuters Connect)
כינוס האו"ם בנושא הכרה במדינה פלסטינית (צילום: Kay Nietfeld/dpa via Reuters Connect)
אוריאל לוי
אוריאל לוי
כתב לענייני חוץ
צרו קשר עם המערכת:

עשרות מנהיגי מדינות התכנסו בין שני לשלישי לכנס בנושא הכרה במדינה פלסטינית כחלק מפסגת האו"ם. "עלינו לעשות כל שבכוחנו לשמר את האפשרות לפתור שני מדינות, ישראל ופלסטין, שיחיו זו לצד זו בשלום וביטחון", אמר נשיא צרפת מקרון בפתח הכינוס.

בישראל אמרו כי הכרה במדינה פלסטינית באופן חד צדדי עלולה להיתפס כפרס לטרור, לאחר הטבח בשבעה באוקטובר, ובכך לפגוע בסיכויים לשלום. ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס לכנס הערב (רביעי) ואמר כי "הכניעה המבישה של כמה מנהיגים לטרור הפלסטיני לא תחייב את ישראל בשום דרך. לא תקום מדינה פלסטינית".

בנאומו אמר מקרון כי צרפת תפתח מחדש את השגרירות שלה בתחומי הרשות הפלסטינית בתנאי שזו תעבור רפורמה, ושתושג הפסקת אש בין ישראל וחמאס במסגרתה ישוחררו כל החטופים בעזה. לפני הכינוס הודיעו לוקסמבורג, מלטה, בלגיה, סן מרינו, אנדורה ומונקו כי גם הן מצטרפות למדינות המכירות במדינה פלסטינית. ראש ממשלת בלגיה ברט דה וובר הודיע על הכרה במדינה פלסטינית, אך הדגיש כי ההחלטה תיכנס לתוקף רק לאחר שחרור כל החטופים ופירוק חמאס מנשקו.

נשיא הרשות הפלסטנית אבו מאזן נאם אתמול באופן מקוון, לאחר שממשל טראמפ שלל את הוויזה שלו ומנע את כניסתו לארה"ב לטובת כינוס האו"ם. אבו מאזן אמר בנאומו אמר כי "אנחנו קוראים למדינות שעדיין לא הכירו במדינה הפלסטינית לעשות זאת. לחמאס לא יהיה תפקיד בעזה ועליו ועל כל הפלגים למסור את הנשק שלהם לידי הרשות הפלסטינית. אנחנו רוצים מדינה אחת עם חוק אחד. אנחנו מדגישים את מחויבותנו לקיים בחירות לנשיאות ולפרלמנט בתוך שנה מסיום המלחמה בעזה. אנחנו רוצים מדינה דמוקרטית מודרנית המבוססת על שלטון החוק, פלורליזם, חילופי שלטון, צדק והעצמת נשים וצעירים". הוא גינה את "ההרג והמעצר של אזרחים", כולל "פעולות חמאס ב-7 באוקטובר".

גרמניה ואיטליה, מדינות מפתח באיחוד האירופי, הודיעו כי בניגוד למרבית מדינות אירופה הן לא שוקלות הכרה במדינה פלסטינית בקרוב. דובר ממשלת איטליה אמר שצעד כזה יהיה לא פרודוקטיבי, וגרמניה אמרה כי הכרה כזו צריכה לבוא כחלק מהליך מדיני מוסכם בין כל הצדדים, ולא כמהלך חד צדדי. גם יפן וסינגפור הודיעו השבוע כי לא יכירו במדינה פלסטינית בתקופה הקרובה.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!