דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום רביעי כ"ה בסיון תשפ"ו 10.06.26
23.2°תל אביב
  • 16.8°ירושלים
  • 23.2°תל אביב
  • 20.6°חיפה
  • 22.4°אשדוד
  • 20.3°באר שבע
  • 29.7°אילת
  • 20.1°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 22.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
צבא וביטחון

טיל בליסטי מתימן יורט מעל ישראל, אזעקות נשמעו במרכז ובשפלה

סמוך לשעה 01:00 שוגר טיל מתימן שיורט בהצלחה על ידי מערכות ההגנה האוויריות של צה"ל | מיליוני אזרחים נכנסו למרחבים מוגנים והפעילות בנתב"ג הופסקה זמנית, ימים ספורים לאחר שצה"ל פעל נגד מטרות החות'ים בצנעא

יירוט טילים בשמי הארץ (צילום ארכיון: יוסי אלוני/ פלאש 90)
יירוט טילים בשמי הארץ (צילום ארכיון: יוסי אלוני/ פלאש 90)
אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

הלילה (בין ראשון לשני) זוהה שיגור טיל בליסטי מתימן לעבר ישראל. בשעה 00:55 דיווח דובר צה"ל על השיגור וציין כי "מערכות ההגנה פועלות ליירט את האיום". כעבור דקות ספורות הופעלו התרעות בגוש דן, בשפלה, בלכיש ובאזור יהודה ושומרון. בשעה 01:01 עדכן צה"ל כי חיל האוויר יירט את הטיל, ופיקוד העורף אישר לצאת מהמרחבים המוגנים. במד"א הדגישו כי לא דווח על נפגעים או על נפילות.

בשל השיגור הופסקה באופן זמני הפעילות בנמל התעופה בן גוריון. המראות ונחיתות נעצרו, וטיסות שהיו בדרכן לארץ עוכבו באוויר, בהן טיסות של ארקיע מאתונה, אל על מפריז וישראייר מברלין.

הירי הנוכחי מצטרף לשיגורים חוזרים ונשנים של המורדים החות'ים מתימן. רק ביום חמישי האחרון יירטו מערכות ההגנה טיל נוסף שנורה לעבר ישראל, שעות ספורות לאחר תקיפה נרחבת של חיל האוויר בצנעא. בתקיפה זו השתתפו כ-20 מטוסי קרב שהטילו יותר מ-65 חימושים – המספר הגבוה ביותר שהופעל עד כה בתימן מאז תחילת המערכה.

לפי הודעת דובר צה"ל, "עשרות כלי טיס ומטוסי קרב של חיל האוויר תקפו מטרות של מנגנון הביטחון והמודיעין ושל צבא שלטון הטרור החות'י". על פי ההערכות, לפחות 50 פעילים חוסלו, בהם גם מפקדים בכירים. התקיפה התבצעה במקביל לנאומו השבועי של מנהיג החות'ים, עבד אל-מאלכ אל-חות'י.

מדובר בתקיפה ה-15 שמבצעת ישראל בשטח תימן, במרחק של כ-2,200 ק"מ. המטרות כללו מחנות צבאיים, מפקדות ובנייני ממשל. בצה"ל הדגישו כי בכוונתם להמשיך בהפעלת לחץ צבאי מתמשך כדי לשבש את יכולות הארגון ולמנוע פגיעות נוספות בעורף הישראלי.

הסבב הנוכחי התרחש יממה בלבד לאחר שכטב"ם חות'י פגע במלון באילת וגרם לפציעתם של 23 בני אדם, בהם שניים במצב קשה. בצה"ל ציינו כי ההתקפות האחרונות הן חלק ממאמץ רחב למנוע הישנות של אירועים מסוג זה

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!