דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שישי ד' בתמוז תשפ"ו 19.06.26
24.3°תל אביב
  • 19.3°ירושלים
  • 24.3°תל אביב
  • 23.0°חיפה
  • 24.5°אשדוד
  • 24.0°באר שבע
  • 33.2°אילת
  • 23.7°טבריה
  • 18.4°צפת
  • 23.8°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

קרובי החטופים החללים בחוסר ודאות: "מקווים שמישהו בחמאס יודע איפה הוא קבור"

דאגה בקרב 26 משפחות החטופים החללים מהודעת חמאס על קשיים באיתורם. בועז זלמנוביץ', בנו של אריה זלמנוביץ' שנרצח בשבי: "מקווה שההסכם יחזיר מעמד, ושאם יישארו חטופים חללים הציבור ימשיך לתמוך"

Photos of fallen hostages on a wall in Hostage Square calling for their return for burial in Israel (Photo: Miriam Elster/Flash90)
Photos of fallen hostages on a wall in Hostage Square calling for their return for burial in Israel (Photo: Miriam Elster/Flash90)
יהל פרג'
יהל פרג'
צרו קשר עם המערכת:

26 המשפחות הממתינות ליקיריהן שהוגדרו כחללים נמצאות בשעות האלו בחרדה גדולה. ההודעה של חמאס כי לא יצליחו למצוא את כל החטופים החללים יוצרת עבורן חוסר וודאות עצום. "אנחנו מחכים לידיעה, ובינתיים לא יודעים אם אבא נכלל בחללים שחמאס יודע איפה הם", אומר ל'דבר' בועז זלמנוביץ', בנו של 'זלמן' אריה זלמנוביץ', שנחטף מביתו בקיבוץ ניר עוז ונרצח בשבי בהיותו בן 86.

בועז זלמנוביץ'. "מודה למי שיצאו להפגין" (צילום: יהל פרג')
בועז זלמנוביץ'. "מודה למי שיצאו להפגין" (צילום: יהל פרג')

"המידע האחרון שיש לנו הוא שהוא נרצח בבית החולים בדרום הרצועה", אומר זלמנוביץ', איפה הוא קבור לא יודעים. לצה"ל היו השערות, אבל הוא לא נמצא. מקווים שמישהו בחמאס יודע איפה הוא קבור".

זלמנוביץ' מביע הערכה לעבודה של צה"ל ושב"כ באיתור החללים, ומקווה שכולם יושבו. "חייבים להחזיר את כל החטופים החללים. אני מניח שבשלב הזה גל הירש וניצן אלון עוסקים בזה". הוא מבקש להודות "למי שתמכו במשפחות, שיצא להפגין. למדנו שכשיש התמדה, יש כוח למה שהציבור אומר".

חלק מקרובי החטופים החללים והחיילים שנפלו במהלך המלחמה ביטאו קושי עם החגיגות על ההסכם. זלמנוביץ' חש אחרת. "מי שחוזר לו חטוף חי שישמח כמה שהוא רוצה, זה לא מענייני. בנוגע לשאר הציבור, אחרי שנתיים אנשים רוצים לשחרר, לא רק אנחנו סבלנו. אני מקווה שההסכם יחזיק מעמד, ושלא נחזור עוד שבועיים להקיז דם".

משפחות החטופים החיים והחללים מסכימות שהמאבק יימשך עד החזרת החטוף האחרון, ואומרות זאת שוב ושוב בהצהרותיהן. "אני מקווה שאם יישארו חטופים חללים הציבור ימשיך לתמוך", אומר זלמנוביץ', ישראל יצרה מנגנון שליטה בשטח כדי שחמאס יחזיר את כל החטופים, והוא נראה לי סביר. העדפנו שלא שימשיכו בלחימה".

לכשיוחזר יקבר זלמן באדמת ניר עוז, קיבוץ שהיה ממקימיו, ושחרש את שדותיו כמעט עד יומו האחרון.

אריה זלמנוביץ' (צילום: אלבום פרטי)
אריה זלמנוביץ' (צילום: אלבום פרטי)
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!