
לצידם של איוונקה טראמפ וסטיב וויטקוף, על במת העצרת ההיסטורית בכיכר החטופים, עמדו הערב (מוצ"ש) סוניטה גורונג וסוגאטה גאוטם, עם תמונתו של החטוף הנפאלי ביפין ג׳ושי. גורונג וגאוטם, עובדות ממוצא נפאלי שחיות בישראל כבר שנים רבות, הצטרפו בשנה וחצי האחרונות למאבק להשבתו בשלום של ג׳ושי.
״אני מקווה שיהיה בסדר״, אומרת גורונג. ״אני יודעת שהסרטון שהמשפחה אישרה לפרסום הוא ישן מאוד, לא הבנתי למה קיבלו אותו רק עכשיו מידי צה״ל״.
הקהילה הנפאלית בישראל, המורכבת ברובה מעובדות ועובדים בטיפול ובחקלאות, מונה כ-10,000 מהגרי עבודה. מטרתו של ג׳ושי, שהגיע לישראל פחות מחודש לפני שנחטף, הייתה ללמוד חקלאות בקיבוץ עלומים ולהביא את הידע שצבר בחזרה לביתו בנפאל.
הקהילה הנפאלית, המגיעה באופן קבוע לעצרות בכיכר החטופים, עם דגלי ישראל ונפאל, זוכה לחיבוק חם מהישראלים. ״זה עושה טוב בלב״, אומרות גורונג וגאוטם. הן מודות לעשרות שעוצרים ומספרים להן על התפילות שהעתירו על ביפין, ועל החוויות שלהם מנפאל.
משפחתו של ג׳ושי תגיע בימים הקרובים לישראל, בתקווה לנס.


