דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
23.6°תל אביב
  • 19.4°ירושלים
  • 23.6°תל אביב
  • 22.1°חיפה
  • 23.8°אשדוד
  • 23.2°באר שבע
  • 35.3°אילת
  • 23.6°טבריה
  • 19.9°צפת
  • 23.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
חברה במלחמה

ילנה גילר, אימו של סלבה ז"ל שנרצח בטבח, שמה קץ לחייה

ילנה התמודדה במשך זמן רב עם מצוקה נפשית. בנה סשה מתאר כי מצבה הידרדר משמעותית מאז שסלבה נרצח בנובה: "לא הייתה מסוגלת לשאת את הכאב"

ילנה גילר (צילום: רשתות חברתיות, לפי סעיף 27א לחוק זכויות היוצרים)
ילנה גילר (צילום: רשתות חברתיות, לפי סעיף 27א לחוק זכויות היוצרים)
דבר
צרו קשר עם המערכת:

ילנה גילר ז"ל, אימו של סלבה גילר ז"ל שנרצח בטבח בפסטיבל הנובה, שמה קץ לחייה ביום חמישי. "היא לא הייתה מסוגלת לשאת את הכאב מאז אותו יום", אומר בנה סשה. סלבה גילר היה תושב כרמיאל, ונרצח בשנות ה-20 המאוחרות לחייו.

סלבה גילר (צילום: רשתות חברתיות, לפי סעיף 27א לחוק זכויות היוצרים)
סלבה גילר (צילום: רשתות חברתיות, לפי סעיף 27א לחוק זכויות היוצרים)

ילנה התמודדה במשך זמן רב עם מצוקה נפשית. בנה סשה אומר כי מצבה היה יציב, והידרדר משמעותית לאחר רצח בנה. "היא הגיעה לנקודה שבה לא זיהיתי אותה. היא ממש איבדה קשר עם המציאות".

עמותת 'לב בטוח', המעניקה סיוע נפשי לשורדי המסיבות: "ליבנו נשבר פעם נוספת. עם משפחתה, חבריה וכל יקיריה של ילנה גילר ז"ל, אימו של סלבה גילר שנרצח במסיבת הנובה. שני אסונות תוך ימים ספורים. רועי ועכשיו ילנה. הכאב הזה גדול מדי, והוא מטלטל את כולנו – את השורדים, את ההורים ובני המשפחות ששמעו וראו את הזוועות בזמן אמת, ואת כל מעגלי הקהילה שנפגעו.

גם כשנדמה ששנתיים אחרי יש מעט מזור, הטרגדיות הללו מזכירות לנו שטראומה היא אירוע מורכב, שדורש תהליך טיפולי ארוך. המעגל השני של הפגיעה – המשפחות, החברים, הקהילה – הוא משמעותי ואסור להתעלם ממנו. הדרך לריפוי ארוכה ומורכבת, והיא דורשת תמיכה מתמשכת. אנחנו קוראים לכל מי שקשה לו עכשיו – שורדים, משפחות, חברים: אל תישארו לבד עם הכאב. יש עזרה, יש תמיכה, יש מקום לדבר. פנו לטיפול, פנו אלינו, למטפלים שלכם, לגורמי הסיוע. אתם לא לבד".

אם זיהיתם מישהו שזקוק לעזרה נפשית יש לדווח מיד למשטרה וגורמי הסיוע הנפשי. גורמי תמיכה וסיוע נוספים: קהילת שבט הנובה, ער"ן (בטלפון 1201), סה"ר ונט"ל.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!