דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ח בסיון תשפ"ו 13.06.26
22.3°תל אביב
  • 15.7°ירושלים
  • 22.3°תל אביב
  • 21.7°חיפה
  • 21.7°אשדוד
  • 20.5°באר שבע
  • 28.6°אילת
  • 20.5°טבריה
  • 15.8°צפת
  • 21.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
ספורט

הג'ודוקא רז הרשקו זכתה במדליית זהב בגרנד פרי והקדישה אותה ליונתן גוטין ז"ל

זוכת התחרות בלימה הקדישה את המדליה לסגן גוטין - ג'ודוקא מצטיין שהחליט להתגייס לשירות קרבי ונפל ב-7 באוקטובר בקיבוץ בארי | יולי מישינר זכתה בארד, והנבחרת הישראלית סיימה את התחרות במקום השני הכללי עם 4 מדליות

המדליסטיות הישראליות בגרנד פרי לימה - פרו (צילום: איגוד הג'ודו)
המדליסטיות הישראליות בגרנד פרי לימה - פרו (צילום: איגוד הג'ודו)
ליאור ברטל
ליאור ברטל
כתב ספורט
צרו קשר עם המערכת:

רז הרשקו זכתה אתמול (שני) במדליית הזהב בתחרות הג'ודו גרנד פרי בלימה שבפרו, יולי מישינר זכתה במדליית הארד. הנבחרת הישראלית מסיימת את התחרות עם ארבע מדליות, לאחר שבשבת יצחק אשפיז זכה במדליית הזהב ותמר מלכה זכתה במדליית הארד.

"אני מאושרת לחזור לראש הפודיום ולהשמיע את 'התקווה' ביום כל כך משמעותי למדינת ישראל", אמרה הרשקו בסיום התחרות, "זה היה יום מיוחד, יום שבו חטופים שבו הביתה, אבל אסור לשכוח שיש עוד רבים שאנחנו והמשפחות שלהם מחכים לשובם. מקצועית אני יודעת שיש עוד מה לשפר, ואני נחושה להמשיך ולעבוד קשה כדי להגיע לשם. את המדליה הזו אני מקדישה למדינה שלי, לזכרו של יונתן גוטין שחלפו שנתיים מאז נפילתו, ולכל החיילים והחיילות שמאפשרים לנו לייצג את ישראל בגאווה".

סגן יונתן גוטין ז"ל – הג'ודוקא המצטיין שהתגייס לשירות קרבי ונפל בקרב על בארי (צילום: אתר צה"ל)
סגן יונתן גוטין ז"ל – הג'ודוקא המצטיין שהתגייס לשירות קרבי ונפל בקרב על בארי (צילום: אתר צה"ל)

סגן יונתן גוטין ז"ל, היה קצין קשר ביחידה הרב מימדית, ונפל בקרב בקיבוץ בארי ב-7 באוקטובר 2023, תוך שהוא וחבריו ליחידה הצילו משפחות מבתי הקיבוץ הבוערים וניהלו לחימה מורכבת מול עשרות מחבלים. גוטין ז"ל היה סגן אלוף ישראל לנוער וחבר נבחרת ישראל בג'ודו, ועל אף היותו ג'ודוקא מצטיין ויתר על מסלול ספורטאים מצטיינים והחליט להתגייס לשירות קרבי.

רז הרשקו (78+ ק"ג) החלה את יום הקרבות ברבע הגמר אותו היא ניצחה באיפון על פרננדה קואימברה מאנגולה. בקרבה הבא התמודדה מול הצרפתייה גרייס אסתר מיאדני לאו שמשקלה כפול מזה של הישראלית. הרשקו בניהול טקטי מרשים הצליחה להתיש את הצרפתייה ולנצח את הקרב ביתרון עונשים ולהעפיל לגמר. בגמר פגשה את אמה מיליס אטקאש האסטונית, אותה ניצחה בעזרת יתרון יוקו.

יולי מישינר ( 78+ ק"ג) החלה את יום הקרבות בשלב רבע הגמר, עם הפסד לצרפתייה גרייס אסתר מיאדני לאו, בעקבות ההפסד נשרה לבית הניחומים בו גברה בניצחון עם שני וואזרי על פרננדה קואימברה מאנגולה. בקרב על המדליה הוענק לה ניצחון טכני וזאת לאחר שיריבתה אסיה טאוונו האיטלקית נפצעה בשלב חצי הגמר ולא יכלה להתמודד.

שני הרשקו, מאמן העל של הנבחרת סיכם את התחרות: "נבחרת ישראל מסיימת את התחרות במקום השני הכללי עם ארבע מדליות. לצד ההישגים המרשימים, ניכר כי תקופת ההיעדרות הארוכה של חלק מהנבחרת מהתחרויות באה לידי ביטוי בביצועים וביכולת שלהם על המזרן, ואנו רואים בכך נקודת מוצא לשיפור ולהתקדמות בהמשך הדרך.אנו מקדישים את ההישגים שלנו לחטופים החיים ששבו  הביתה לישראל, מתפללים לשובם של כל החטופים החללים, מוקירים את חיילי צה״ל הגיבורים, החללים והפצועים וזוכרים תמיד שבזכותם יש לנו את הזכות לייצג את מדינת ישראל בעולם".

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!