
פסטיבל המוזיקה ׳אינדינגב׳, יתקיים בעוד כחודש באתר הקבוע שלו שבמצפה גבולות, סמוך לקיבוץ גבולות בנגב המערבי.
הפסטיבל השנתי, שנערך לראשונה ב-2007, התקיים לאחרונה ב-2022. הוא תוכנן לאוקטובר 2023 ובוטל ברגע האחרון, והמתחם הלוגיסטי שכבר עמד הועבר לשימוש צה״ל וגופים אזרחיים.
הצוות של 'אינדינגב' ערך מאז אירועי מוזיקה שונים, אבל את הפסטיבל עצמו חיכו שיתאפשר לקיים בביתו. הם כתבו בפוסט כי ״לאורך כל השנתיים האחרונות אמרנו שאנחנו נשארים במצפה גבולות, ושנחכה עד שכל החטופים יחזרו ושהמלחמה תסתיים לפני שנקיים את הפסטיבל שוב. תמיד ראינו זאת כחלק מהשליחות שלנו – להיות חלק מהפריחה המחודשת של הנגב המערבי, דרך מוזיקה, אמנות ואנשים״.
על אף שטרם פורסם אילו אמנים ולהקות יופיעו, הסבב הראשון של כרטיסי הפסטיבל נמכר לגמרי מאז שהכריזו על קיום הפסטיבל אתמול (רביעי). המאגנים, אסף קזדו (44) מקיבוץ גבולות ומתן נויפלד (43) ממושב ישע הסמוך, הודיעו כי לצד ההופעות יתקיימו הרצאות ומיצגים, שיבטאו נקודות מבט שונות על השנתיים האחרונות.
קזדו ונויפלד בחרו גם להקדיש את הפסטיבל לזכר אמנון קזדו ז"ל, חבר בהפקת הפסטיבל מיומו הראשון שנהרג לפני שבועות ספורים בתאונת דרכים טראגית. הפסטיבל יוקדש גם ל״עשרות החברים של הפסטיבל שנהרגו, נחטפו, ונפגעו בשנתיים האחרונות".
פסטיבל האינדינגב יתקיים 13-15 בנובמבר 2025, במצפה גבולות. פרטים והזמנת כרטיסים באתר הפסטיבל


