דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ב בסיון תשפ"ו 07.06.26
26.5°תל אביב
  • 26.6°ירושלים
  • 26.5°תל אביב
  • 25.6°חיפה
  • 26.8°אשדוד
  • 30.2°באר שבע
  • 35.4°אילת
  • 31.1°טבריה
  • 26.5°צפת
  • 28.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

קיבוץ ניר עוז: זוהתה גופתו של החלל החטוף אליהו מרגלית ז"ל

מרגלית שכונה "צ'רצ'יל", ניהל את האורווה של הקיבוץ, ב-7 באוקטובר יצא להאכיל את סוסיו ונחטף מהאורווה. נילי בתו, נחטפה לעזה גם היא ושוחררה לאחר 55 ימים בשבי חמאס | משפחתו: "מודים על התמיכה במאבק הארוך להשבתו" | ברצועת עזה עדיין מוחזקים 18 חללים חטופים

אליהו מרגלית ז"ל (קרדיט: מטה משפחות החטופים)
אליהו מרגלית ז"ל (קרדיט: מטה משפחות החטופים)
יהל פרג'
יהל פרג'
צרו קשר עם המערכת:

מטה משפחות החטופים הודיע היום (שבת) כי הושבה גופתו של אליהו מרגלית ז"ל. מרגלית ז"ל מניר עוז, שכונה בפי כולם "צ'רצ'יל", הגיע לקיבוץ ניר עוז עם גרעין נח"ל של השומר הצעיר. בהודעת המטה נכתב כי "הוא היה בוקר בנשמתו, ובמשך שנים רבות ניהל את ענף הבקר ואת אורוות הסוסים של ניר עוז. אליהו היה נשוי לדפנה, אבא לנועה, דני ונילי וסבא לשלושה נכדים. היה מחובר לקבוצת "רוכבי הדרום" שחבריה חלקו את האהבה לרכיבה על סוסים למעלה מ-50 שנה". ב-7 באוקטובר יצא על מנת להאכיל את סוסיו האהובים ונחטף מהאורווה. נילי בתו, נחטפה לעזה גם היא ושוחררה לאחר 55 ימים בשבי חמאס.

משפחתו של אליהו (צ'רצ'יל) מרגלית ז"ל אמרה לאחר השבת גופתו: "אהובנו שב הביתה, 742 ימים לאחר שנרצח ונחטף מקיבוץ ניר עוז. אנו מודים לעם ישראל ולמטה משפחות החטופים על התמיכה בנו במאבק הארוך להשבתו, ומבטיחים שלא נעצור ולא ננוח עד שאחרון החטופים יוחזר לקבר ישראל. אנו מבקשים לכבד את פרטיותנו בשעה זו"

על פי ההערכות, לחמאס יש גישה ל"מספר דו-ספרתי" של חללים חטופים, ואילו ארגון הטרור טען כי מסר עד כה את כל החללים שהצליח להגיע אליהם. מוחמד נזאל, חבר הלשכה המדינית של חמאס, אמר בריאיון כי "אין לארגון עניין לשמור את החללים החטופים שנותרו מאחור". במקביל הבהיר גורם אמריקני המעורב בתיאום: "יש מנגנון משותף המסייע בחיפוש" אחר החללים.

החיפושים אחר החללים נעשים תחת קשיים טכניים משמעותיים: לפי דיווחים, צוותי חמאס ערכו עבודות איתור בחאן יונס, שכללו שימוש בדחפורים באזור של בורות ואיתור תחת הריסות; חלק מהמבנים שבהם ייתכן קבורת חללים נהרסו ובשל כך נדרש ציוד מכני מיוחד. מקורות בינלאומיים ציינו כי המתווכים מבינים את הקשיים בחיפוש אך גם מדגישים את הצורך במאמץ מסודר ושקוף.

בהתאם לעסקה הנוכחית הושבו לקבורה בישראל עד כה תשעה מתוך 28 החללים. בפעימה האחרונה הועברו גופותיהם של ענבר הימן ורס"ם מוחמד אלאטרש. במקביל, ממשל ארה"ב ממשיך להפעיל לחץ על חמאס: הנשיא טראמפ איים כי אם הארגון לא ימלא את התחייבויותיו הוא יאפשר לישראל לחדש את הפעילות הצבאית ברצועה.

ברצועת עזה עדיין מוחזקים 18 חללים חטופים: סמ"ר איתי חן, סגן הדר גולדין, תמיר אדר, דרור אור, סונטיה אוק קראסרי, רונן אנגל, סהר ברוך, רס"ל רן גואילי, מני גודארד, סמל עוז דניאל חן, אריה זלמנוביץ', טל חיימי, אל"מ אסף חממי, ג'ושוע לואיטו מולל, סרן עומר נאוטרה, עמירם קופר, ליאור רודאיף וסונטיסק רינטאלק.

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!