דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי כ"ו בסיון תשפ"ו 11.06.26
23.2°תל אביב
  • 16.8°ירושלים
  • 23.2°תל אביב
  • 20.6°חיפה
  • 22.4°אשדוד
  • 20.3°באר שבע
  • 29.7°אילת
  • 20.1°טבריה
  • 16.9°צפת
  • 22.0°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
תרבות ומורשת

מגי אזרזר, רביב כנר, דור הררי ולינוי כהן יככבו במחזמר "סיפור הפרברים": "חוויה סוחפת ובלתי נשכחת"

ההפקה החדשה תעלה בנובמבר בתיאטרון בית ליסין בהשתתפות עשרות שחקנים, רקדנים ותזמורת חיה | המנכ"לית והמנהלת האמנותית ציפי פינס: "חיפשתי מחזמר שיהיה רלוונטי אלינו כאן ועכשיו" | הבמאי אלדר גוהר גרויסמן: "הפקה שמותחת לקצה את הדרמה ומעצימה את סיפור האהבה"

כוכבי המחזמר "סיפור הפרברים" בתיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצר. מגי אזרזר, רביב כנר, דור הררי ולינוי כהן (צילום: שי פרנקו)
כוכבי המחזמר "סיפור הפרברים" בתיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצר. מגי אזרזר, רביב כנר, דור הררי ולינוי כהן (צילום: שי פרנקו)
מיה ולנטיין
מיה ולנטיין
כתבת תרבות ואמנות
צרו קשר עם המערכת:

תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר חשף השבוע קטעים מתוך ההפקה החדשה של המחזמר הקלאסי "סיפור הפרברים", שיעלה ב-5 בנובמבר על הבמה הראשית של התיאטרון. ההפקה, בבימויו של אלדר גוהר גרויסמן, מביאה אל הבמה עשרות שחקנים, זמרים, רקדנים ותזמורת חיה. בפרזנטציה לתקשורת נחשפו קטעים ראשונים מהמחזמר, בכיכובם של רביב כנר, מגי אזרזר, דור הררי, לינוי כהן והראל ליסמן. ההפקה תתרגם מחדש את היצירה האייקונית של ליאונרד ברנשטיין וסטיבן סונדהיים, על פי המחזה מאת ארתור לורנץ והכוריאוגרפיה של מיכל שי.

"סיפור הפרברים" נחשב למחזמר הגדול בכל הזמנים, והוא עיבוד מודרני ל"רומיאו ויוליה". העלילה מתרחשת ברחובות ניו יורק של שנות ה-50, ומתארת את אהבתם האסורה של טוני, צעיר אמריקני הלבן החבר בכנופיית ה-"Jets", ומריה, אחותו של מנהיג הכנופיה הפורטוריקנית היריבה, ה-"Sharks". סיפור האהבה הופך עד מהרה למאבק אלים וטרגי בין שתי קבוצות מהגרים בעיר הגדולה, ומעורר שאלות של שייכות, גזענות ואלימות.

ציפי פינס, המנכ"לית והמנהלת האמנותית של תיאטרון בית ליסין, סיפרה על הבחירה להעלות את ההפקה דווקא עכשיו: "החלטתי להעלות את 'סיפור הפרברים' כי חיפשתי מחזמר שרלוונטי אלינו כאן ועכשיו, מחזמר שיהפוך לאירוע. 'סיפור הפרברים' מביא סיפור אהבה כובש ובלתי אפשרי, על רקע מאבק בין שתי קבוצות אוכלוסיה של מהגרים, ומעלה נושאים חברתיים כקיטוב, אלימות, גזענות ועוד. הוא לא עוד מחזמר, אלא מחזמר עם אמירה וביקורת נוקבות, מוזיקה שמשלבת בין קלאסיקה למודרניות וריקודים עוצרי נשימה. צפויה לקהל חוויה סוחפת ובלתי נשכחת".

תמונות מתוך חדר החזרות של המחזמר "סיפור הפרברים" בתיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצר (צילום: אור דנון)
תמונות מתוך חדר החזרות של המחזמר "סיפור הפרברים" בתיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצר (צילום: אור דנון)
רביב כנר ולינוי כהן בחדר החזרות של המחזמר "סיפור הפרברים" בתיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצר (צילום: אור דנון)
רביב כנר ולינוי כהן בחדר החזרות של המחזמר "סיפור הפרברים" בתיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצר (צילום: אור דנון)

הבמאי גוהר גרויסמן מתאר את התהליך האמנותי מאחורי ההפקה: "העבודה על 'סיפור הפרברים' היא הזדמנות לפגוש מקרוב יצירה מופתית ולשזור בה קול בימתי עכשווי משלנו. ניגשנו אל ההפקה מתוך הערכה עמוקה למקור, אבל גם עם רצון להפתיע בפרשנות בימתית מודרנית ונועזת, בשילוב קאסט ייחודי ומגוון. הפקה שמותחת לקצה את הדרמה ומעצימה את סיפור האהבה. מחזמר שכולו תנועה, דרמה ורומנטיקה לצד רגעי ספקטקל בימתי שיש רק ב'סיפור הפרברים'".

לצידם של השחקנים הראשיים משתתפים עשרות יוצרים נוספים, ובהם יניב לוי, דור אלמקייס, רותם קינן, שירה אלתרמן, יהב בראונשטיין, רומי דובדבני ואחרים. את המחזמר תרגם לעברית אלי ביז'אווי, על העיבוד המוזיקלי מופקד ליאור רונן, על הכוריאוגרפיה מיכל שי, על התפאורה רוני תורן, על התאורה נדב ברנע, ועל עיצוב התלבושות אורנה סמורגונסקי.

מאז עלה לראשונה על במת ברודווי בשנת 1957, הפך "West Side Story" ליצירת מופת בלתי נשכחת. העיבוד הקולנועי הראשון משנת 1961 זכה בעשרה פרסי אוסקר, בהם הסרט הטוב ביותר, ואילו העיבוד העדכני בבימויו של סטיבן ספילברג מ-2021 זכה לשבחי הביקורת ולפרסי גלובוס הזהב והאוסקר.

המחזמר נולד מיוזמתו של הכוריאוגרף והבמאי רובינס, שביקש לעבד את "רומיאו ויוליה" להקשר עכשווי של עיר אמריקנית רוויה במתח אתני. הוא חבר אל המלחין ברנשטיין והמחזאי לורנץ, ואליהם הצטרף כותב הפזמונים הצעיר סונדהיים, לימים אחד היוצרים המשפיעים בתולדות ברודווי. יחד יצרו השלושה יצירה ששינתה את פני המחזמר האמריקני. ההפקה הישראלית החדשה תעלה בהשתתפות תזמורת חיה על הבמה בניצוחו של גיורא ליננברג.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!