
מוחמד מראזקה, בן 17 מערערה, נדקר למוות היום (שני) בקטטה בבית ספר בכפר קרע בו למד בכיתה י"א. חשוד במעשה נעצר.
חובשי מד"א בדר אגבאריה ומתי כרמי: "הובילו אותנו אל הנער ששכב כשהוא מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה עם פצע מדקירה בגופו. התחלנו מיד בהענקת טיפול רפואי שכלל עצירת דימומים ופעולות החייאה ולאחר מכן הוא פונה לבית החולים כשמצבו אנוש".
במשרד החינוך אמרו כי "שר החינוך יואב קיש והנהלת המשרד מביעים זעזוע עמוק ממעשה האלימות החמור ביותר שהתרחש היום, שהסתיים במותו הטרגי של התלמיד מחמד חסין מרזוק, תלמיד כיתה י"א מערערה. משרד החינוך, המחוז וכלל היחידות המקצועיות של המשרד, ובהן השירות הפסיכולוגי חינוכי, הפיקוח וגורמי החינוך בשטח, מלווים את האירוע מקרוב ומעניקים תמיכה וליווי לתלמידים, לצוותי ההוראה ולקהילה הבית ספרית כולה, בשיתוף הרשות המקומית.
"שר החינוך הנחה את מנכ״ל המשרד ואת מנהלי המחוזות כי שעת הלימודים הראשונה מחר תוקדש בכל המסגרות הבית ספריות לשיח חינוכי על מניעת אלימות, סובלנות וכיבוד הזולת. משרד החינוך שולח את תנחומיו הכנים למשפחת התלמיד על האובדן הקשה, וימשיך לעמוד לצד הקהילה הבית ספרית בשעה קשה וכואבת זו."
מוקדם יותר היום קאסם מחמוד עסאלה, שחגג רק לפני שבוע את יום הולדתו ה-18, נרצח לעיני אביו בעראבה, בדרכו לעבודה.


