דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ב בסיון תשפ"ו 07.06.26
26.5°תל אביב
  • 26.6°ירושלים
  • 26.5°תל אביב
  • 25.6°חיפה
  • 26.8°אשדוד
  • 30.2°באר שבע
  • 35.4°אילת
  • 31.1°טבריה
  • 26.5°צפת
  • 28.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

החלל החטוף סמ"ר איתי חן ז"ל הושב לישראל

לוחם השריון בן ה-19 מנתניה, יצא להילחם ב-7 באוקטובר לצד חבריו לטנק | במהלך הקרבות נהרג סמל תומר ליבוביץ ז"ל, וחן נפל בשבי יחד עם יתר אנשי הצוות – סרן דניאל פרץ, שהובא לקבורה, וסמ"ר מתן אנגרסט, ששוחרר מהשבי לאחר יותר משנתיים

סמ"ר איתי חן, החלל החטוף שהושב לישראל (צילום: דובר צה"ל)
סמ"ר איתי חן, החלל החטוף שהושב לישראל (צילום: דובר צה"ל)
יהל פרג'
יהל פרג'
צרו קשר עם המערכת:

משרד ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע הלילה (בין שלישי לרביעי) כי גופתו של לוחם השיריון, סמ"ר איתי חן הושבה לישראל, "נציגי צה"ל הודיעו למשפחתו כי יקירם הושב והושלם זיהויו".

סמ"ר איתי חן ז"ל היה הבן האמצעי מבין שלושה אחים. הוא גדל בנתניה, למד בכיתת מצוינות והיה ספורטאי מבטיח. הוא אהב לשחק כדורסל, לטפס על קירות טיפוס, לטייל ברחבי הארץ, ובקיץ שלפני הגיוס עבד כמדריך בקייטנה.

כנער עסק בפעילות חברתית והיה מדריך של"ח צעיר במסגרת תוכנית של”ח וידיעת הארץ של משרד החינוך. למרות שנפצע במהלך תפקידו כמדריך, התעקש להמשיך בתפקיד ובהמשך התגייס כלוחם בשריון בגדוד 77, עוצבת סער מגולן.

לפי הודעת צה"ל חן נפל בעת שלחם בטנק, בקרב בנחל עוז בבוקר 7 באוקטובר ונחטף על ידי חמאס. בקרב בנחל עוז נפל סמל תומר ליבוביץ' ז"ל וחן נחטף יחד עם יתר חברי צוות הטנק: סרן דניאל פרץ שהושב לקבורה וסמ"ר מתן אנגרסט ששוחרר מהשבי אחרי מעל שנתיים. אנגרסט הגיע בסוף החודש שעבר לביקור ראשון בכיכר החטופים מאז שחרורו מהשבי. כשהגיע אל הכיכר, החזיק שלט הקורא להשבת חברו.

ב-10 במרץ 2024 נקבע מותו של חן, בן 19 היה בנופלו. הוא הותיר אחריו את הוריו רובי וחגית, ואת שני אחיו, רועי ואלון.

מצה"ל נמסר כי הצבא ממשיך להשקיע את כלל המאמצים בהשבת החטופים החללים ונערך להמשך מימושו של ההסכם. "חמאס נדרש לעמוד בחלקו בהסכם ולבצע את כלל המאמצים הנדרשים על מנת להשיב את החטופים החללים למשפחותיהם ולקבורה ראויה".

7 חטופים חללים עדיין מוחזקים ברצועת עזה: הדר גולדין, מני גודארד, ליאור רודאיף, דרור אור, רן גואילי, ג'ושוע לואיטו מולל וסותטיסאק רינטלאק.

 

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!