דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ב בסיון תשפ"ו 07.06.26
21.6°תל אביב
  • 17.0°ירושלים
  • 21.6°תל אביב
  • 19.9°חיפה
  • 20.9°אשדוד
  • 18.9°באר שבע
  • 26.6°אילת
  • 20.1°טבריה
  • 16.1°צפת
  • 20.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
פוליטי מדיני

השר לעניינים אסטרטגיים, רון דרמר, התפטר מהממשלה

דרמר כתב שהבטיח למשפחתו שיכהן שנתיים בתפקיד, אך דחה את מועד פרישתו כדי לסייע בתכנון המתקפה באיראן ובגיבוש ההסכם לסיום המלחמה | הוא לא ציין את תכניותיו להמשך: "אמשיך לעשות את חלקי להבטחת עתידו של העם היהודי"

רון דרמר (צילום ארכיון: יונתן זינדל / פלאש 90)
רון דרמר (צילום ארכיון: יונתן זינדל / פלאש 90)
אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

השר לעניינים אסטרטגיים רון דרמר הודיע היום (שלישי) על התפטרותו מהממשלה. במסגרת תפקידו הוא היה מעורב בין היתר במגעים לעסקאות חטופים ובקשר עם הממשל האמריקני.

במכתב ההתפטרות כתב דרמר שכשנכנס לתפקיד הבטיח למשפחתו שיכהן בו במשך שנתיים בלבד, אך דחה פעמיים את מועד פרישתו – פעם אחת כדי לסייע במתקפה באיראן ובפעם השנייה כדי לסייע ביישום תכנית טראמפ. לדבריו, "אמשיך לעשות את חלקי להבטחת עתידו של העם היהודי".

דרמר גדל בארה"ב וחי במשך רוב חייו בארצות הברית. הוא החל את דרכו בפוליטיקה הישראלית ב-1996, כיועצו של חבר הכנסת והשר נתן שרנסקי שעמד בראש מפלגת ישראל בעלייה. ב-2004 מינה אותו שר האוצר דאז, בנימין נתניהו, לציר כלכלי בשגרירות ישראל בוושינגטון, והוא ויתר על אזרחותו האמריקאית. כשנתניהו נבחר ב-2009 לראשות הממשלה, דרמר מונה ליועצו. ב-2013 מונה דרמר לשגריר ישראל בארצות הברית, תפקיד אותו מילא במשך שבע שנים, עד 2021, ובמסגרתו היה מעורב בין היתר בהסכמי אברהם ובקשרים עם הממשלים של אובמה, טראמפ וביידן.

ב-2022 מינה אותו נתניהו לתפקיד השר לעניינים אסטרטגיים, והוא עבר להתגורר בירושלים.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!