דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום ראשון כ"ט בסיון תשפ"ו 14.06.26
25.8°תל אביב
  • 21.0°ירושלים
  • 25.8°תל אביב
  • 25.0°חיפה
  • 26.5°אשדוד
  • 24.0°באר שבע
  • 31.0°אילת
  • 24.5°טבריה
  • 19.7°צפת
  • 25.4°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
ספורט

כדורסל: נבחרת הנשים של ישראל רשמה ניצחון 91:98 על בוסניה

הנבחרת פתחה ברגל ימין את שלב הבתים במוקדמות אליפות אירופה 2027 | דוריאן דהן סוויץ סיפקה סל ענק שחתם את זהות המנצחת |בשבת תארח הנבחרת את לוקסמבורג בלטביה

אליסה ברון (צילום: FIBA)
אליסה ברון (צילום: FIBA)
ליאור ברטל
ליאור ברטל
כתב ספורט
צרו קשר עם המערכת:

נבחרת הנשים של ישראל בכדורסל פתחה אתמול (רביעי) ברגל ימין את שלב הבתים במוקדמות אליפות אירופה 2027, עם ניצחון 91:98 על בוסניה בחוץ. היה זה משחקה הראשון כמאמנת נבחרת ישראל של שירה העליון.

שתי הקבוצות סיפקו משחק התקפי מרשים עם אחוזי קליעה גבוהים, אבל אחרי מחצית ראשונה שבה הנבחרת ספגה 53 נקודות, בחצי השני קלעו הבוסניות רק 38 נקודות. הנבחרת הבטיחה ניצחון חוץ עם יכולת משחק של אליסה ברון, אבי מאיירס, דוריאן דהן סוויץ ודניאל רבר. בשבת תארח הנבחרת את לוקסמבורג בלטביה.

הבוסניות פתחו את המשחק עם אחוזי קליעה מדהימים מחוץ לקשת. 6/8 מהשלוש העניקו להן יתרון 17:24 לאחר 8 דקות. עם זאת, בסוף הרבע הראשון נרשם יתרון  19:26 לבוסניה. ישראל סיפקה דקות טובות בפתיחת הרבע השני והצליחה לצמצם את הפער עם שלשה של ברון. דהן סוויץ ורבר שיתפו פעולה וצמצמו את הפער ל-42:47 לטובת בוסניה. הרבע השני הסתיים ביתרון 44:53 של הביתיות.

דור סער. דייקה מחוץ לקשת (צילום: FIBA)
דור סער. דייקה מחוץ לקשת (צילום: FIBA)

ברון פתחה את הרבע השלישי עם שבע נקודות רצופות, ושלשה של דהן סוויץ השלימה 10 נקודות רצופות והעלתה את הנבחרת ליתרון ישראלי. גם דור סער דייקה מחוץ לקשת, אבל היתרון המשיך לעבור מצד לצד. ארבע דקות לפני תום הרבע השלישי, מאיירס קלעה כמה נקודות והעלתה את הקבוצה ליתרון של 63:64 לישראל. הצהובות הצליחו להרחיב את הפער ברגע האחרון – והרבע השלישי נסגר בסופו של דבר ביתרון ישראלי של 71:74.

הרבע האחרון נפתח עם שתי שלשות של הביתיות, אך גילי אייזנר וברון הגיבו מיד עם שלשה מהפינות. שבע דקות לפני תום הרבע הרביעי התוצאה עמדה על 83:81 לבוסניה. כדור חוזר ואסיסט של רבר למאיירס העניק לנבחרת יתרון של 85:86, ארבע דקות לסיום.

שיר תירוש.  קלעה ארבע נקודות (צילום: FIBA)
שיר תירוש. קלעה ארבע נקודות (צילום: FIBA)

המשחק השקול נמשך. כשנותרה רק דקה לסיום, קליעות עונשין מדויקות של ברון קבעו 89:92 לישראל. בהתקפה קריטית, רבר מצאה את מאיירס, שקלעה כמה נקודות קלות ואחרי החטאות מהקו של בוסניה, דהן סוויץ סיפקה סל ענק שחתם את זהות המנצחת.

קלעו לישראל: אליסה ברון (6/13 לשלוש) 27 נקודות, אבי מאיירס 21 נקודות, דוריאן דהן סוויץ (5 אסיסטים, 5 ריבאונדים) 17 נקודות, דניאל רבר (16 ריבאונדים, 7 אסיסטים) 16 נקודות, גילי אייזנר 6 נקודות, שיר תירוש 4 נקודות, עדן ציפל 2 נקודות.

פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!