
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', הודיע על כוונתו לחתום על צו שמרחיב את הפטור ממס לאזרחים בקניות בייבוא אישי מסכום של 75$ כיום לסכום של 150$. צעד זה צפוי להיתקל בהתנגדות מצד יבואנים ויצרנים מקומיים, שטוענים שמדובר בהענקת יתרון לשחקנים זרים על פני ישראלים.
המצב היום הוא שיבוא אישי, שנעשה לרוב באמצעות רכישת מוצרים דרך הרשת, פטור ממע"מ עד לסכום של 75 דולר. זאת בשונה ממוצרים שנרכשים בישראל, עליהם נגבה מס של 18%.
השר פרסם את הצו להערות הציבור לקראת כוונתו לחתום עליו. בעוד 21 יום יוכל השר לחתום וההוזלה תיכנס לתוקף.
באוצר מעריכים שההפסד לקופת המדינה כתוצאה מקידומו של צו זה יעמוד על כמיליארד שקלים בשנה. בטיוטת הצו מבהיר האוצר שהחתימה עליו מותנה ב"הקצאת מקור מתאים" – כלומר, קיצוצים בתקציב או העלאת מיסים.
יו״ר ועדת הכספים, חה״כ חנוך מילביצקי על החלטת שר האוצר להעלאת הפטור ממע״מ: ״כאשר התעשייה הישראלית נלחמת על חייה ומדינת ישראל משקיעה מיליארדים בתמיכות ופיצויים לעסקים הישראליים בגין נזקי המלחמה, היה ראוי לחזק דווקא את המסחר המקומי ואת הייצור הישראלי, במקום לחזק יצרנים זרים ולהעשיר את פלטפורמות המסחר הסיניות שלא משלמות מס בישראל. מהלך קלאסי של כלכלת בחירות הרסנית.״
שר האוצר סמוטריץ': ״הצרכן הישראלי משלם יותר מחברו במדינות המערב. הסיבה המרכזית לכך נעוצה בעובדה כי סקטורים שלמים מוחזקים בידי מונופולים וטייקונים שמנצלים את המשק הסגור כדי לגבות מחיר יקר ולא מוצדק מהצרכן הישראלי. החלטתי להגביר את התחרות בתחום הזה ולהוזיל בכך את סל המחייה עבור משקי הבית בישראל".


