דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שבת כ"ח בסיון תשפ"ו 13.06.26
23.8°תל אביב
  • 19.0°ירושלים
  • 23.8°תל אביב
  • 22.5°חיפה
  • 24.2°אשדוד
  • 24.2°באר שבע
  • 32.9°אילת
  • 22.5°טבריה
  • 18.5°צפת
  • 23.6°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
החטופים והנעדרים

סותטיסאק רינטלאק ז"ל הושב מהשבי; רן גואילי נותר החלל החטוף האחרון ברצועה

סותטיסאק רינטלאק, אזרח תאילנד אשר עבד בחקלאות באגודה השיתופית 'משקי הנגב', נרצח ב-7.10 ונחטף לעזה, שם הוחזק על ידי מחבלי הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני | השבתו לקבורה בתאילנד תבוצע בתיאום עם השגרירות, שהביעה הוקרה למדינת ישראל על המאמץ להחזירו

סותטיסאק רינטלאק (צילום: מתוך רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)
סותטיסאק רינטלאק (צילום: מתוך רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים)
יהל פרג'
יהל פרג'
צרו קשר עם המערכת:

סותטיסאק רינטלאק ז"ל, אזרח תאילנד, בן 43 בהירצחו, הוא החלל שהושב אמש (רביעי) משבי ארגוני הטרור ברצועת עזה, כך הודיעו הבוקר במשרד ראש הממשלה ובצה"ל. כמו בכל החזרת חטוף חלל בחודש האחרון, עמדו אמש עשרות מתושבי עוטף עזה בצומת נחל עוז, וכיבדו בדגלי ישראל ודגלים צהובים את החלל שהושב.

מתאם השבויים והנעדרים גל הירש מסר למשפחתו של רינטאלק כי סידורי השבתו לקבורה בארצו יבוצעו בתיאום עם שגרירות תאילנד בישראל וכי ממשלת ישראל משתתפת בצערם הכבד של משפחת רינתלאק, של העם התאילנדי ושל כל משפחות החטופים החללים.

משפחת רינתלאק ושגריר תאילנד בישראל בוניאריט וויצ׳יאנפאן ביקשו למסור את תודתם והוקרתם העמוקה למדינת ישראל על המאמצים להשבתו של רינטאלק ועל התמיכה הרצופה במשפחה מאת פרוץ המלחמה.

251 נשים, גברים וילדים, ישראלים וזרים, חיילים ואזרחים נחטפו בשבעה באוקטובר מעוטף עזה. עם אברה מנגיסטו והישאם אל-סייד; הדר גולדין ז"ל ואורון שאול ז"ל, שהיו בידי ארגוני הטרור עוד משנת 2014, היה מספר החטופים בעזה בשבעה באוקטובר 255 בני אדם, חיים ומתים. עם החזרתו של רינטלאק , נשאר רן גואילי ז"ל החטוף החלל האחרון בידי המרצחים.

רן גואילי ז"ל, החטוף החלל האחרון שנשאר ברצועת עזה (צילום: דוברות המשטרה)
רן גואילי ז"ל, החטוף החלל האחרון שנשאר ברצועת עזה (צילום: דוברות המשטרה)

סותטיסאק רינטאלק, בן 43 בהירצחו, נולד בנונגחאי שבתאילנד ועבד במשך שנים בחקלאות. בישראל עבד 6 שנים לפני שנחטף ונרצח בידי חמאס בשבעה באוקטובר. הוא עבד באגודה השיתופית 'משקי הנגב' והיה בבוקר מתקפת הטרור בשטחי מטעי האבוקדו הסמוכים לבארי, לאחר שהגיע לשם ערב קודם.

רינטאלק נרצח במהלך המתקפה וגופתו נחטפה לעזה, שם הוחזקה על ידי ארגון הטרור הג'יהאד האסלאמי הפלסטיני (גא"פ). ב-16 במאי 2024 נקבע מותו סופית. הוא הותיר אחריו זוג הורים ואח.

משמעות שמו היא 'אמת טהורה', 'מלא אמת'. "בערך עשרה ימים לפני 7 באוקטובר דיברנו בפעם האחרונה", סיפרה אמו און לאתר החדשות Ynet. "ביקשנו שיבוא אלינו הביתה לתאילנד לביקור. לא ראינו אותו הרבה שנים, מאז שהוא טס לישראל לעבוד. הוא ענה שהוא רוצה לחסוך עוד קצת כסף, ואז יחזור הביתה לתמיד. אחר כך קרה מה שקרה ב-7 באוקטובר והוא נרצח. אני רוצה את הבן שלי בבית כמה שיותר מהר. מחכה לו כל יום שיבוא". טהונג-נה, אביו של סותטיסאק, יושב לצידה ומהנהן. "אני מתגעגע", הוא אומר, "כל כך מתגעגע".

חיילי צה"ל ברצועת עזה נושאים את ארונו של סודתיסאק רינתלאק ז"ל לאחר שהועבר לידיהם על ידי הצלב האדום (צילום: דובר צה"ל)
חיילי צה"ל ברצועת עזה נושאים את ארונו של סודתיסאק רינתלאק ז"ל לאחר שהועבר לידיהם על ידי הצלב האדום (צילום: דובר צה"ל)

בצומת נחל עוז, צומת הקשתות וצומת תל גמה עמדו אתמול בערב תושבים ופעילים במשמר כבוד לארונו של החטוף החלל שהיה בדרכו למכון. אליהם הצטרפו תלמידי ישיבה מחו״ל שעברו יום בעוטף, ויחד הם שרו את השיר "אמא אדמה" בעת שהשיירה עברה על פניהם.

ד"ר אורן ערן, רופא הקהילה במועצה האזורית אשכול, חיכה עם עשרות מתושבי העוטף בצומת גמה: ״מה שהקהילה הזו וכל עם ישראל הוכיחו בשנתיים האחרונות זה מדהים", אמר. "עם כל העומס שיש לתושבים פה, מגיעים לכאן כי יש פה משמעות ומטרה. ביום שהאחרון יחזור, אנשים יכולים ליפול לדיכאון. נצטרך לעבור את זה, להכיל את התגובות של כולם, ואחרי זה, אני מקווה שיהיה שיקום ואפילו פריחה״.

אורן ערן מחכה לארונו של החלל החטוף (צילום: יהל פרג')
אורן ערן מחכה לארונו של החלל החטוף (צילום: יהל פרג')
דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!