חוק חדש שעבר השבוע באחד המחוזות במדינת הודו שם לעצמו למטרה להילחם בתופעת החדשות המזויפות במדינה קובע כי מנהל קבוצה במדיה החברתית כמו וואטסאפ או פייסבוק יהיה אחראי לכך שלא יופצו חדשות מזויפות או דברים פוגעניים בקבוצות אותן הוא מנהל. על פי החוק על מנהל הקבוצה לוודא את אמיתות הידיעה ואם אינה אמיתית או פוגענית להודיע על כך לחברי הקבוצה ולהוציא ממנה את כותב ההודעה. כמו כן עליו לדווח על כך למשטרה ואם יכשל לעשות זאת הוא זה שיישא בתוצאות שעלולות להיות קנס או אפילו כלא.
בהודו, בה כ-200 מיליון משתמשי וואטסאפ, תופעת החדשות המזויפות הפכה לבעיה שהשלטונות החליטו להילחם בה. תופעת החדשות המזויפות אינה חדשה ויש הטוענים כי היא זו שעזרה לדונלד טראמפ לעלות לשלטון בבחירות שנערכו בארה"ב בנובמבר 2016.
במסגרת חוק אף נתבקשו משתמשי הוואטסאפ במדינה להוסיף לקבוצות רק אנשים שהם מכירים באופן אישי.
החוק החדש חוקק על ידי המחוקק, יוגשוואר ראם מישרה מואראנסי יחד עם ניטין טיווארי, מפקח בכיר במשטרת הודו. בחוק נכתב כי "ישנן מספר קבוצות במדיה החברתית שנקראות על שם קבוצות חדשות וגם בעלות שמות אחרים שמפיצות פרופוגנדה ומידע לא אותנטי שמועבר הלאה ללא בדיקה נוספת". על פי כותבי החוק למרות שחופש הביטוי במדיה החברתית הוא חשוב, הוא גם מגיע עם אחריות מסוימת. החוק אף מדגיש כי אין להעביר פוסט או הודעה שפוגעת בסנטימנטים ורגשות דתיים וכי מי שיעשה זאת עלול לעמוד לדין.
החוק קובע בפשטות כי מנהלי קבוצות אחראים למה שהכתב בקבוצות שלהם ואם לא יעשו זאת הם עלולים לעמוד לדין. משטרת ואראנסי סובלת ממחסור בכוח אדם וכעת תאלץ גם לפקח על החוק החדש כאשר פייסבוק ווואטסאפ כלל לא מוגבלות לגבולות המחוז.