דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום חמישי ג' בתמוז תשפ"ו 18.06.26
27.7°תל אביב
  • 27.4°ירושלים
  • 27.7°תל אביב
  • 26.8°חיפה
  • 28.0°אשדוד
  • 31.7°באר שבע
  • 37.3°אילת
  • 31.8°טבריה
  • 26.9°צפת
  • 28.9°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
דעות ופרשנויות

טור אורח / הבן שלי נעדר 11 שנים. יחידה לאיתור נעדרים אזרחים יכולה להיות הפתרון

דניאל מיניביצקי, לוחם לשעבר ביחידת מגלן, יצא מביתו ברמת אביב באוקטובר 2014, ומאז נעלמו עקבותיו | הקמה של יחידה מיועדת לחיפוש אחר נעדרים אזרחים, שתיעזר בגמלאי היחידה לאיתור נעדרים ובאנשי שב"כ, היא הכרחית בפענוח של תיקי חקירה ישנים וחדשים

ורדה מיניביצקי ובנה הנעדר דניאל (צילום: אלבום פרטי)
ורדה מיניביצקי ובנה הנעדר דניאל (צילום: אלבום פרטי)
ורדה מיניביצקי
ורדה מיניביצקי
ורדה מיניביצקי
צרו קשר עם המערכת:

לפני זמן מה שאלתי סתם כך את ה-CHATGPT על דניאל מיניביצקי, הבן שלי שנעלם מחיינו ב-11 באוקטובר 2014.

רציתי לשמוע מה יש לו לספר לי אודותיו. הוא לא ידע.

נתתי לו פרטים נוספים, וכך נוצרו בינינו חילופי 'פינג פונג' שבסופם אמרתי לו, בכעס כבר, שהאינטרנט מלא במידע עליו ומלא בקישורים לראיונות שלנו – ואיך הוא לא יודע?!

ואז הוא התרצה והתעשת והוסיף שיש שם כזה אבל שלא ידוע לו אם הוא אותר, ושאין לו פרטים נוספים.

‏ולמה בעצם היה כל כך חשוב לי לשמוע על דניאל מיניביצקי? הרי אני יודעת מי זה דניאל מיניביצקי. אבל רציתי לקבל את ההכרה, ולו גם מהכלי הטכנולוגי הזה הבלתי אנושי שמדמה אדם בעל ידע רב.

אגב, דניאל עדיין נעדר.

הדברים המובאים לעיל באים להמחיש לכולנו שחיפוש אחר בן משפחה שנעדר מהווה הכרה מצד הרשויות, ושהחיפוש אחריו מוכיח לבני המשפחה שהם אינם לבד, שלמדינה איכפת ממנו.

משפחות נעדרים. "למשטרה אין מספיק כוח אדם כדי להשקיע בחיפוש רציני אחר כל הנעדרים" (צילום: ורדה מיניביצקי)
משפחות נעדרים. "למשטרה אין מספיק כוח אדם כדי להשקיע בחיפוש רציני אחר כל הנעדרים" (צילום: ורדה מיניביצקי)

כל שנה נפתחים קרוב ל-5,000 תיקי נעדרים. הרוב הגדול מפוענח או נסגר. ועדיין מדי שנה נותרים בין 12 ל-15 אנשים שמוגדרים נעדרים.

כיום המשטרה, לעיתים גם בסיוע מתנדבים, אמונה על חיפוש אזרחים נעדרים. ויש גם ארגונים עצמאיים שעוסקים בחיפוש בהתנדבות.

הנעדרים בישראל (צילום: עמותת בלעדיהם)
הנעדרים בישראל (צילום: עמותת בלעדיהם)

קורה גם שבמקרה היעדרות מסוים מגיעות כמה קבוצות חיפוש, וזה גורם לבלבול. כל קבוצה והארגון שלה, ואין למעשה מישהו שמכוון את המהלכים מלמעלה לטובת חיפושים באופן יעיל.

המשטרה לא יכולה תמיד לשתף פעולה עם ארגונים אלה, כדי לא לחשוף פרטים אישיים  שידועים לה על הנעדרים או פרטים שנודעים לה בעקבות החקירה. למשטרה אין מספיק כוח אדם כדי להשקיע בחיפוש רציני אחר כל הנעדרים.

צריך שתקום פה יחידה ארצית שתהיה כפופה למשטרה ותיעזר בגמלאים מיחידת 'אית"ן' (קיצור של 'איתור נעדרים'; י.פ.). זה דבר שאנחנו ב'בלעדיהם – עמותה לתמיכה במשפחות נעדרים', שאותה ייסדה משפחתי לאחר שדניאל נעלם, הצענו כבר לפני כמה שנים. הצענו לראש חטיבת החקירות במשטרה וגם לכל ראשי חוליית הנעדרים שהתחלפו במשך השנים, שייעזרו בגמלאים של אית"ן כדי שאלה יעברו מדי שנה על מספר תיקי חקירה חדשים וישנים ויעזרו בכך לפענח תיקים.

בדיון האחרון שקיימה ועדת העלייה והקליטה בעניין היעדרותה של הילדה היקרה היימנוט קסאו, דיברו, בין השאר, ח"כ נאור שירי, ח"כ איתן גינזבורג וח״כ בני גנץ על היעזרות באנשי שב"כ במקרי היעדרות מסוימים, ואני סבורה שהשב"כ יוכל להועיל פה, וגם יוכל להשתמש באמצעים טכנולוגיים מגוונים שעדיין לא נעשה בהם שימוש בחיפוש אחר נעדרים.

כמו כן, הם צידדו בהקמת יחידה מיוחדת שתעסוק אך ורק בחיפוש אחר הנעדרים האזרחים.

ובהזדמנות זו אני רוצה ליידע שהצעת החוק, שאותה יזמה עמותת 'בלעדיהם – עמותה לתמיכה במשפחות נעדרים' והוגשה על ידי ח"כ צביקה פוגל (עוצמה יהודית) כדי להגדיר בחוק את המעמד המשפטי של הנעדרים האזרחים ולתת סיוע לבני משפחותיהם, עברה בקריאה טרומית ומועמדת לעלות למליאה ברגע שהעניינים במדינה יסתדרו. ההצעה כבר עברה בכנסת הקודמת בקריאה ראשונה, אך השתלשלות ההצעה ההיא זה כבר נושא לטור אחר.

הכותבת היא מייסדת עמותת 'בלעדיהם – עמותה לתמיכה במשפחות נעדרים'

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!