
עובדי מוזיאון הלובר בפריז החליטו היום (שני) בהצבעה לשבות, בביקורת על תנאי העבודה ועל רמת האבטחה. המוזיאון המתויר בותר בעולם לא נפתח היום כמתוכנן, ועובדים שובתים עם דגלים, שלטים וכרזות חסמו את הכניסה האייקונית לפירמידת הזכוכית.
זו מכה נוספת למוזיאון הידוע, ביתו של 'המונה ליזה', לאחר שוד התכשיטים שאירע ב-19 באוקטובר. עבור העובדים, שוד התכשיטים הבוטה באור יום הצטרף לחששות ארוכי שנים כי צפיפות וכוח אדם דליל פוגעים בביטחון ובתנאי העבודה בלובר.
'פדרציית העבודה הדמוקרטית בצרפת' (CFDT) מסר שההחלטה התקבלה בפגישה של 400 עובדים שנערכה הבוקר. לדברי הפדרציה, העובדים רוצים כוח אדם נוסף לאבטחה ולקבלת פני מבקרים, תנאי עבודה משופרים, תקציבים יציבים לטווח ארוך עבור הלובר והנהגה ש"באמת מקשיבה לצוות".
איבן נבארו מהאיגוד CGT התלונן כי מספר העובדים ירד בהתמדה, בעוד שמספר המבקרים גדל. לדבריו, "אנשים מגיעים לפריז כדי לבקר במוזיאונים, אז מספר המבקרים עולה, התעריפים והמחירים עולים כי הכול נהיה יקר יותר, אבל המשכורות ומספר העובדים לא עולים. אז ברור שמגיעים לנקודה כמו היום, יום של כעס".
לינדזי הול, שהגיעה לצרפת מסקרמנטו, קליפורניה וקיוותה לבקר במוזיאון, אמרה כי "זה עצוב, ממש ציפיתי לזה, אבל אני יכול לראות גם את הצד השני של זה, של העובדים במוזיאון".

