
יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד הגיב היום (שני) להחלטת הממשלה להקים ועדת חקירה פוליטית ל-7 באוקטובר. לפיד צייץ ברשת X: "בהצעה של נתניהו וקלנר לועדת חקירה – לממשלה יש שליטה בדיונים, בהזמנת העדים, בקביעת סדר היום. הם יחקרו את יצחק רבין המנוח הרבה לפני שהם יחקרו את נתניהו. זו לא ועדת חקירה, זו תעודת פטירה לאמת. הם רוצים לעשות וידוא הריגה לעובדות, לכל מה שקרה".
גנץ בוועדה לביקורת המדינה: "אי אפשר לעשות מהלך פוליטי בסוגיה הזו"
הוועדה לביקורת המדינה ערכה הבוקר דיון בהקמת ועדת חקירה ממלכתית לתגובה האזרחית של הממשלה ל-7 באוקטובר. ההצעה נדחתה ברוב של 5 נגד 4. חברי כנסת מהאופוזיציה והורים שכולים שהשתתפו בדיון ביקרו בחריפות את החלטת הממשלה מהבוקר לקדם ועדת חקירה פוליטית ל-7 באוקטובר.
יו"ר כחול לבן, בני גנץ, שהשתתף בדיון, ביקר את החלטת הממשלה, וקרא להקמת ועדת חקירה ממלכתית. "צריך לומר את האמת הפשוטה: חייבת לקום ועדת חקירה ממלכתית על בסיס עצמאות בלתי תלויה כפי שקובע החוק הקיים. מתוך האחריות הזו, אני מבין שאני צריך להסביר שמונה שנים כרמטכ"ל, כשר ביטחון וכחבר קבינט מלחמה, ולענות על שאלות קשות. כפי שאמר בגין וכפי שאמר נתניהו – יש שופטים בירושלים. שרים כמו אלי כהן ואבי דיכטר גם תמכו בוועדת חקירה ממלכתית. במשך שנתיים מבצעים דה-לגיטימציה למערכת המשפט ויוצרים את המצב הזה במו ידינו.
לדברי גנץ, "אסור שהוועדה הזו תהיה פוליטית, שכן אי אפשר לעשות מהלך פוליטי בסוגיה כזו, זה סותר אחד את השני. צריך לבדוק את 20 השנים האחרונות שבהן כולנו היינו שם, ומי שמציע משהו אחר פוגע במהות החברה. בסופו של דבר, מערכת המשפט תבדוק גם את מערכת המשפט, ועם כל הכבוד, קהלני לא יכול לחקור ולבדוק אותי. שירתתי 38 שנה בצבא ואני מודיע לכם: מערכת המשפט היא זו שאיפשרה לי להרוג את כל האויבים".


