דבר העובדים בארץ ישראל
menu
יום שני כ"ג בסיון תשפ"ו 08.06.26
22.5°תל אביב
  • 18.6°ירושלים
  • 22.5°תל אביב
  • 20.7°חיפה
  • 21.5°אשדוד
  • 20.5°באר שבע
  • 28.6°אילת
  • 21.3°טבריה
  • 19.4°צפת
  • 21.2°לוד
  • IMS הנתונים באדיבות השירות המטאורולוגי הישראלי
histadrut
Created by rgb media Powered by Salamandra
© כל הזכויות שמורות לדבר העובדים בארץ ישראל
פוליטי מדיני

עתירה נגד סגירת גלי צה"ל: "חוסר סמכות, פגיעה בחופש הביטוי"; כ"ץ הקים צוות יישום

התנועה לאיכות השלטון טענה כי קיום התחנה מעוגן בחוק, ולכן גם החלטה על סגירתו צריכה להתקבל בחקיקה ראשית: "ניסיונות הממשלה לקעקע את כל היסודות הדמוקרטיים של המדינה חייבים להיעצר מייד" | שר הביטחון כ"ץ מינה את מנכ"ל משרדו, אמיר ברעם, לעמוד בראש צוות היישום לסגירת התחנה

שלט כניסה למשרדי גלי צה"ל ביפו (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
שלט כניסה למשרדי גלי צה"ל ביפו (צילום: אבשלום ששוני/פלאש90)
אור גואטה
אור גואטה
כתב ביטחוני-מדיני
צרו קשר עם המערכת:

שר הביטחון ישראל כ"ץ מינה את מנכ"ל המשרד, אמיר ברעם, לעמוד בראש צוות היישום לסגירת תחנת גלי צה"ל, לאחר שהממשלה החליטה אתמול על סגירתה עד מרץ הקרוב. אתמול עתרה התנועה לאיכות השלטון לבג"ץ נגד ההחלטה. בעתירת התנועה נטען שההחלטה התקבלה בחריגה מסמכות, על יסוד שיקולים זרים, בהיסמך על תשתית עובדתית לקויה, ובאופן המוביל לפגיעה קשה בחופש הביטוי והעיתונות ובאינטרס הציבור.

התנועה טענה בעתירתה שלא ניתן להחליט על סגירת התחנה בהחלטת ממשלה, שכן הכנסת הכירה בקיומה של גלי צה״ל ועיגנה את קיומה בחקיקה ייעודית ומפורטת. לפיכך סגירת התחנה מחייבת חקיקה ראשית. בתנועה הוסיפו כי ההחלטה על סגירת תחנת שידור ציבורי ממלכתית, תוך פגיעה בחופש הביטוי, היא הסדר ראשוני המחייב חקיקה ראשית. זאת למרות שבניגוד לתאגיד השידור הציבורי, החקיקה הנוגעת לגלי צה"ל מסדירה את הפיקוח עליה ואת הפרסום בה, אך לא מחייבת את עצם קיומה של התחנה – שהוקמה מכוח החלטת ממשלה ב-1949.

עוד טענה התנועה כי ההחלטה התקבלה תוך שקילת שיקולים זרים, ובהם מתן הטבה כלכלית לבעליהם של גופי תקשורת המקורבים לממשלה, וניסיון לפגוע בכלי תקשורת הנתפסים כביקורתיים כלפי הממשלה, ועל יסוד תשתית עובדתית לקויה. לטענת העותרים, הוועדה לבחינת מעמדה של גלי צה״ל, שהמליצה על סגירת התחנה או על ביטול שידורי האקטואליה בה, גיבשה את מסקנותיה בחיפזון, תוך התעלמות מדו"חות קודמים, ניגוד עניינים ומשוא פנים של חלק מחבריה, ועל בסיס איסוף נתונים לקוי ומוטה.

עו"ד אורי הס, מנהל האגף הכלכלי בתנועה לאיכות השלטון: "סגירת תחנת גלי צה״ל תגרום לפגיעה ממשית ובלתי מידתית בחופש הביטוי ובעיתונות החופשית, ותסב נזק משמעותי לשוק התקשורת בישראל. החלטה שכזאת מחייבת את אישור הכנסת, ואינה יכולה להתקבל על דעת הממשלה בלבד.

הס הוסיף כי "מעבר לכך, ניסיונותיה של הממשלה לקעקע את כל היסודות הדמוקרטיים של המדינה, ובכללם גם התקשורת החופשית, חייבים להיעצר באופן מיידי. נעמוד כחומה בצורה מול ניסיונות הפגיעה בדמוקרטיה, ונשמור על המדינה מפני הישנות טעויות העבר".

 

דבר היום כל בוקר אצלך במייל
על ידי התחברות אני מאשר/ת את תנאי השימוש באתר
פעמון

כל העדכונים בזמן אמת

הירשמו לקבלת פושים מאתר החדשות ״דבר״

נרשמת!