
פיגוע משולב בצפון: אביב מאור, נערה בת 17 מקיבוץ עין חרוד איחוד, נדקרה למוות היום (שישי) בכביש 71, סמוך לעין חרוד בעמק יזרעאל. דקות קודם לכן פגע רכב בשמשון מרדכי, בן 69 מהעיר בית שאן, ודרס אותו למוות. בהמשך נפגע גם נער בן 16, שמצבו הוגדר קל. החשוד נמלט ברכב לכיוון עפולה ונוטרל על ידי כוחות הביטחון.
הלווייתה של מאור תיערך ביום שני בשעה 15:00 בבית העלמין בעין חרוד איחוד.
הדיווח הראשוני התקבל בשעה 12:31 במוקד מד״א במרחב גלבוע, בעקבות פצועה מחוסרת הכרה בכביש 71. חובשים ופראמדיקים של מד"א העניקו לה טיפול רפואי, אך נאלצו לקבוע את מותה בזירה. דקות לאחר מכן עדכנו במשטרה על רכב שנמלט מהמקום לכיוון עפולה.
מהמשטרה נמסר כי שוטרי המחוז הצפוני פועלים במספר זירות וממשיכים בבדיקת נסיבות האירוע. מהמועצה האזורית עמק יזרעאל נמסר כי "מסתמן כי מדובר באירוע ביטחוני של פיגוע דריסה", וכי החשוד המשיך בנסיעה לכיוון תל יוסף ונוטרל סמוך לעפולה.
על פי הודעת דובר צה"ל, מתחקיר ראשוני לפיגוע הדריסה והדקירה שבוצע במרחב בית שאן ובהמשך בעין חרוד ובעפולה, עולה כי המחבל הינו שוהה בלתי חוקי שחדר לפני כמה ימים לשטח ישראל.
מפקד חטיבת הבקעה והעמקים, אלוף-משנה ג' ומפקדים נוספים קפצו מוקדם יותר היום לזירת הפיגוע בבית שאן לביצוע הערכות מצב ונקיטת צעדים ופעולות להמשך pic.twitter.com/zitl8un67S
— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) December 26, 2025
מהצבא נמסר כי "כוחות צה"ל קפצו לזירת הפיגוע בבית שאן ומתבצעות הערכות מצב בגזרות השונות. כוחות נוספים מתגברים את מרחב התפר וכן נערכים לקראת כניסה לפעילות בעיר קבאטיה שבחטיבת מנשה".
מדובר ברצף אירועים חריג בשלושה מוקדים: בבית שאן, באזור עין חרוד ובכניסה לעפולה. תחילה דווח על תאונת פגע וברח בבית שאן, אך בהמשך התברר כי מדובר בפיגוע דריסה ודקירה. לפי מד"א, ברחוב השומרון בבית שאן בוצעו פעולות החייאה בגבר בן 68 שנפגע מרכב, וברחוב יעקב מכלוף בעיר פונה נער בן 16 במצב קל לאחר שנפגע גם הוא מרכב.
מבית עין חרוד נמסר כי: "אנחנו מודיעים בצער עמוק, בכאב ובתדהמה גדולה על הירצחה של אביב מאור, בתם של עינת וטל, אשר נרצחה היום בפיגוע במחלף תנובה. אנחנו מלווים את המשפחה, את בני הנוער ואת הקהילה".
כ"ץ: "מי שמסייע לטרור ישלם את מלוא המחיר"
שר הביטחון ישראל כ"ץ הנחה את צה"ל לפעול בעוצמה ובאופן מיידי מול הכפר קאבטיה ממנו יצא המחבל. בהצהרה לתקשורת אמר כי "יש לאתר ולסכל כל מחבל ולפגוע בתשתיות הטרור בכפר", והוסיף כי "מי שמסייע לטרור או נותן חסות וגיבוי לטרור ישלם את מלוא המחיר. לבי עם המשפחות האבלות בשעתן הקשה ביותר. אני מבקש לחזק את כוחות הביטחון שפעלו במהירות, בנחישות ובמקצועיות ונטרלו את המחבל".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר מסר: "הפיגוע שבוצע בידי הרוצח הנפשע מהשומרון, מלמד שוב על הצורך הדחוף להעביר את חוק עונש מוות למחבלים. מי שיוצא לבצע פיגוע טרור אנטישמי במטרה לרצוח צריך לדעת שמדינת ישראל לא תאפשר לו להמשיך לחיות ותשלח אותו לגיהנום".
יו"ר הדמוקרטים, האלוף (במיל') יאיר גולן: "ליבי עם משפחות הנרצחים בפיגוע הקשה, אין מילים שיכולות לנחם ברגע האובדן הקשה. רפואה שלמה לפצוע. מגיע לנו ביטחון אמיתי".



