
חברת התעופה בואינג זכתה בחוזה בסך 8.58 מיליארד דולר לטובת ייצור של 25 מטוסי F-15IA שיינתנו לחיל האוויר הישראלי. החוזה כולל אפשרות לאספקה של 25 מטוסים נוספים, כך הודיע אמש (שלישי) הפנטגון. בואינג תייצר את מטוסי הקרב במפעלה בסנט לואיס שבמיזורי וצפויה להשלים את המשימה עד 31 בדצמבר 2035. העסקה תבוצע מכספי הסיוע האמריקאי לישראל.
ההודעה נמסרה לאחר פגישתם של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בפלורידה.
שני המנהיגים נפגשו באחוזת הנשיא במאר א-לאגו שבפלורידה, כשלושה חודשים אחרי ביקורו הקודם של נתניהו בארה"ב. בהצהרת הפתיחה נשאל טראמפ כמה מהר ניתן לעבור לשלב ב' בהסכם בעזה, וטראמפ השיב: "מהר ככל האפשר, אבל נצטרך לפרק את חמאס מנשקו. זה מה שנדבר עליו – חייב להיות פירוק מנשק של חמאס". בהצהרה נוספת שנשא בתום ארוחת צוהריים משותפת של השניים, אמר כי "ניתן לחמאס זמן קצר להתפרק מנשקם". בהמשך נשאל אם טורקיה תהיה נוכחת ברצועת עזה, וענה: "אני מכיר טוב את ארדואן, לא תהיה בעיה".
נתניהו ושר החינוך קיש בישרו לטראמפ בארוחת הצוהריים המשותפת, כשקיש על קו הטלפון, כי החליטו להעניק לו את פרס ישראל על תרומתו הייחודית לעם היהודי. טראמפ הודה לנתניהו בהצהרה המשותפת שנשאו לאחר ארוחת הצוהריים.
טראמפ אמר על נושא החנינה לנתניהו: "חייבים לתת לנתניהו חנינה. הוא גיבור. דיברתי עם הנשיא הרצוג והוא אמר לי שזה בתהליך. אני לא יכול לעשות יותר מזה".


