
הנהלת בתי המשפט הודיעה כי לא תאפשר צילום ברחבי בתי המשפט ללא אישור בכתב, וכי צילום בתוך אולמות בתי המשפט יחייב בקשה מראש לבית המשפט והחלטה של שופט, כך הודיעה אתמול (שלישי) דוברות בתי המשפט. ההחלטה עוררה זעם בקרב העיתונאים על הפגיעה בשקיפות ההליך ובעיתונות החופשית.
הנוהל החדש של בתי המשפט מתבסס על חוק שעבר בתחילת החודש, האוסר על צילום של חשודים לפני הגשת כתב אישום, אך בהנהלת בתי המשפט הרחיבו את החקיקה לנוהל שמקשה במיוחד על תיעוד המתרחש בין כותלי בית המשפט.
החוק, שהגישו חברי הכנסת איתן גינזבורג (כחול לבן), אפרת רייטן (הדמוקרטים), שמחה רוטמן (הציונות הדתית), מירב בן ארי ובועז טופורובסקי (יש עתיד), נועד להגן על חשודים שעוד לא הוגש נגדם כתב אישום, ובכך שומר על חזקת החפות שלהם ומונע את העמדתם ל"משפט הציבור" לפני שיועמדו למשפט בהליך מלא. בית המשפט הוסיף על החוק נהלים שהופכים את הצילום בבתי המשפט, גם אחרי הגשת כתב אישום, לכמעט בלתי אפשרי.
חלק מהכתבים לענייני משפט מתנגדים לחוק וחלק תומכים בו, אך רובם מסכימים כי הנוהל שיצרה הנהלת בתי המשפט פוגע בעבודה העיתונאית ואף בשקיפות הההליך המשפטי. "ניאבק בזה", הודיעו כתבים לענייני משפט בקבוצת הווטסאפ המשותפת עם דוברות בתי המשפט. "הרחבה שלא מאפשרת סיכוי ממשי לפומביות הדיון", אמרה אחת העיתונאיות, ועיתונאי אחר כתב: "הפעילו נוהל דרקוני בלי להתייעץ עם העיתונאים".


