
משרד התחבורה והרשות הארצית לתחבורה ציבורית הודיעו הבוקר (ראשון) על שדרוג מערך התחבורה הציבורית בלוד וברמלה, עם הפעלת קווים חדשים והארכת מסלולים קיימים – במטרה לתת מענה לצמיחת הערים ולאכלוס שכונות חדשות. השינויים, שבוצעו בשיתוף עיריות לוד ורמלה, נכנסו לתוקף בשבוע האחרון.
לפי משרד התחבורה, המהלך נועד לשפר את הנגישות של תושבי השכונות החדשות נופי בן שמן בלוד ונאות שמיר ברמלה, לקצר זמני נסיעה ולחזק את הקישוריות בין אזורי המגורים לתחנות הרכבת, למוקדי תעסוקה, מסחר ושירותים עירוניים.
בלוד הופעל קו עירוני חדש, קו 19, המחבר בין שכונת נופי בן שמן לתחנת רכבת לוד. הקו פועל לאורך רוב מסלולו בנתיב תחבורה ציבורית ברחוב יוספטל, המעניק עדיפות לאוטובוסים ומאפשר תנועה רציפה ומהירה בתוך העיר. הקו פועל בתדירות של כל 30 דקות בין השעות 06:00 ל-22:00. עם הפעלתו בוטלה חלופת קו 2א', והשירות בקו 2 חזר למסלולו המקורי. בנוסף, בוצעו התאמות נקודתיות בתדירויות של קווים עירוניים נוספים.
ברמלה הוארך ושודרג מסלולו של קו 8, כך שייתן מענה ישיר לשכונת נאות שמיר במערב העיר ולתחנת רכבת לוד במזרח. הקו מסתיים במסוף הרכבת הישן, ומאפשר לתושבי השכונה גישה נוחה ומהירה לקניון, לציר הרצל ולתחנות מעבר לקווים בינעירוניים מרכזיים, בהם קווים 4, 5 ו-454. בתחומי העיר לוד נוסע הקו בנתיב תחבורה ציבורית ברחוב יוספטל. הקו פועל בתדירות של כל 30 דקות בין השעות 07:00 ל-21:00.
שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, אמרה: "שדרוג מערך הקווים ברמלה ובלוד הוא חלק מהמחויבות שלנו לשיפור איכות החיים של התושבים ולהתאמת התחבורה הציבורית לקצב ההתפתחות והאכלוס של שכונות חדשות. אנו פועלים לחזק את הנגישות לתחנות הרכבת, למוקדי התעסוקה, החינוך והמסחר, ולהציע תחבורה ציבורית יעילה, זמינה ואטרקטיבית כחלופה אמיתית לרכב הפרטי".
מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן, הוסיף: "התכנון המשותף עם הרשויות המקומיות מאפשר יצירת קווים יעילים ומדויקים לצרכים בשטח, עם דגש על קישוריות, תדירות ונוחות לנוסעים".


